Jämställdhet som metod att motverka mäns våld mot kvinnor

Ni som följer mig här på bloggen vet att jag länge förespråkat jämställdhet som en metod för att motverka mäns våld mot kvinnor. Vi har inom ramen för UmeBrå -där jag är ordförande – fattat beslut om detta arbetssätt.

Jag blev därför glad när jag i dag i Svenska Dagbladet läste jämställdhetsminister Åsa Regner och Lena Mickos Ordförande Sveriges Kommuner och Landsting debattartikel om att
destruktiva och begränsande normer för manlighet drabbar både kvinnor och män.

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting gör nu en gemensam satsning på att stärka jämställdhetsarbetets inriktning mot män och pojkar. Totalt omfattar överenskommelsen 8 miljoner kronor, varav 3 miljoner kronor är öronmärkta för området psykisk hälsa. Det övergripande målet för överenskommelsen är att bidra till förverkligandet av det nationella jämställdhetspolitiska målet: kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.