2016 rekordår för Umeå

Vi slog rekord i Umeå under 2016. Umeå växte med 1940 personer under 2016 och vi byggde 1292 bostäder. Egentligen är antalet bostäder ännu högre då vissa projekt balanserade över årskiftet och således kommer att beräknas för 2017.

Våra politiska ambitioner och beslutade åtgärder -för att bygga Umeå starkt- är framgångsrika. För bara fem år sedan (2011) byggde vi endast 325 bostäder i kommunen. Nu ska vi upp i en byggnadstakt på 2000 enheter per år.

För att ytterligare prioritera bostasbyggandet kommer vi nu att styra upp processerna kring marktilldelningarna. Vi kommer att vara än tydligare med att om byggherren inte kommer igång med byggnationerna enligt överenskommelsen med oss i kommunen så återkallar vi marken för att dela ut den till någon annsn som kan komma igång och bygga snabbare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.