Bidraget till enskilda vägar återinförs

enskild vägUmeås vision är att vara 200 000 invånare år 2050. För att nå dit finns strategier för såväl staden, landsbygden och tätorter som kusten. Just nu arbetar vi Socialdemokrater med den politiska processen för att utveckla och skapa tillväxt på landsbygden.

Vår inriktning i staden är förtätningar och tät kvartersbebyggelse, det ger våra byar och tätorter en viktig funktion för dem som efterfrågar spritt småhusboende. Vi Socialdemokrater vill skapa en hållbar bebyggelsestruktur på landsbygden som bidrar till att utveckla befintlig infrastruktur och ge ökat underlag till service och kollektivtrafik.

På måndag kommer Arbetarekommunens representationskap behandla landsbygdsfrågor och vi startar i och med det upp en studiecirkelverksamhet i partiet kring glesbygdens utveckling och det samråd som Umeå kommun nyligen har gått ut med om det kommande landsbygdsprogrammet.

Bygderådet i Umeå kommun har bjudit in allmänheten till dialog och ha synpunkter på kommunens samråd som ska resultera i ett programdokument för insatser för att utveckla Umeås landsbygd. Vi socialdemokrater finns naturligtvis med vid dessa möten för att lyssna in och ta med oss synpunkterna.

En viktig del för glesbygdens utveckling är gårdagens beslut i Tekniska nämnden om att återinföra bidraget till enskilda vägar inom Umeå kommun. Det känns riktigt bra. Bidraget är viktigt för många som bor utanför tätorterna och därför ser vi Socialdemokrater det som angeläget att återställa bidraget.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.