Mr Cool

 

Jag har alltid försvarat möjligheten för folk att anonymt i insändare lämna sina synpunkter i olika frågor. Men att som Mr Cool så starkt framföra sitt  försvar för borgerlig politik och inte våga stå för det har jag svårt att förstå.

Vad är det du skäms för Mr Cool? Varför vågar du inte med ditt eget namn stå för dina åsikter i stället för att under anonymitetens täckmantel framföra dem?

Det du framför baserat på din klart borgerliga profil blir klart mindre värd som propaganda, så länge du är anonym. På ett sätt förstår jag varför dina frågor i kommentarer inte blir besvarade.

Var så "cool" som du med din signatur utger dig för att vara och träd fram.

Vi lever i det fria och demokratiska Sverige. Du behöver inte vara rädd för att de hemska vänsterkrafterna ska fängsla och tortera dig för dina åsikter. Jag tror inte ens att  de värsta av överlevarna från de gamla moderaterna trodde så.

Men som sagt, så länge du förblir anonym, tycker jag inte att någon skall bry sig alls om dina kommentarer.

Etiketter:

20 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Tack för dina kloka ord!

  Men en intressant sak är att bla. moderaterna i Vindeln är ivriga påhejare till krypskyttet!

  Det ska då jag komma ihåg till nästa års valrörelse….

  Jag misstänker nämligen att det är en Vindelnmoderat som står bakom!

 2. Karl-Gustav

  Frågar du mig, så är svaret givetvis nej. Det är bara det att Mr Cool vill ge ett slags besserwisserattityd i sina kommentare men inte Isak på samma sätt.

 3. Paul Redstig

  De på VK vet nog vem som är Cool och helt säkert ingen jag känner till.

  För att få fler att registrera sig borde inloggningen fungera även på vanliga kommentarer och inte bara i bloggen
  och så skulle ju VK kunna lotta ut en triss i veckan till de inloggade för nu börjar ju de tjäna pengar på reklamen i bloggen

 4. Hans-Inge Smetana

  Ja detta med anonyma avsndare är alltid knepigt. Även om jag har sympatiserat med Mr Cool i sak.
  Isak med sina tydliga Vänsterideal kommenterar jag inte en gång innan jag vet vem det är.

 5. Peggy Sjöström

  När någon kritiserar och skriver elaka kommentarer utan att riktigt identificera sig själv är det ett klart tecken att han eller hon är en äkta fegis. En sådan person är ingenting att värd att bry dig själv om, tycker jag.

 6. Mr Cool

  Bäste K-G, eftersom det lilla jag läst av vad du skrivit verkar väl underbyggt och sakligt så skall jag ärligt försöka ge dig ett bra svar. Jag noterar dock att du trots en indirekt uppmaning att ignorera mig ändå använder en helsida på din blogg uteslutande om mig som person och intresse från övriga läsare verkar också finnas. Men jag har också respekt för att Moström behöver hjälp i sin taffliga argumentation där smutskastning, nidskrivningar och t.o.m. ren osanning verkar vara ledstjärnan. Notera också hans inledande bild med rubriken ”regeringssammanträde i kohagen” och fundera vilket budskap han vill sända med detta.

  Jag bor numera utomlands men är delvis född och uppväxt i Västerbotten och det närmaste jag kommit en politisk rörelse var när jag var med i Scouterna i tidiga tonåren. Jag har i en mängd insändare och bloggar uttalat mig om diverse företeelser i samhället som jag tycker är fel inte minst i VK. På min mors sida har jag närmare 50 kusiner och det innebär att släkten är stor samt att den består av olika personligheter och många är fortfarande bosatta i Västerbotten. Bland dessa finns ett stort antal fifflare som lever på lönebidrag, är låtsassjukskrivna eller går arbetslösa därför att dom helt enkelt VILL vara det och dom är givetvis hängivna socialister. Det är ganska beklämmande att se den som är förtidspensionerad för sin utslitna rygg med lätthet lyfta loss den fastkörda skotern eller se andra med liknade påhittade defekter spela fotboll i ortens A-lag. Skulle mitt namn bli offentligt så skulle relationerna inom släkten bli ganska ansträngd och det vill jag inte eftersom jakt, fiske och naturupplevelser samt umgänge med människor är viktiga ingredienser i mitt liv.

  Jag har visserligen fått min bil vandaliserad i solidaritetens namn men problemet finns inte längre eftersom bilen inte längre står på svensk mark. MEN även här finns det många fifflare som tillskansat sig svenskt medborgarskap och som är sjukskrivna, förtidspensionerade eller klassas som arbetslösa. Även detta faktum har jag under signaturen Mr Cool belyst i olika forum. Jag har tidigare blivit kritiserad för att jag inte ”anmäler” dessa individer men det görs av människor som inte begriper att rättssystemet inte är lika det Svenska överallt i världen. Man skulle mot en ganska njugg ersättning (under 10000 kr) kunna få mig dumpad i ett gruvhål eller nedsänkt i en sjö utan större ovationer.

  DET ÄR MOT DENNA BAKGRUND SOM JAG ÖNSKAR VARA ANONYM!!!

  Men jag kommer även fortsättningsvis att bemöta Moströms smutskastning av de som har andra åsikter för den dag han bara lägger fram fakta så har jag helt enkelt inga motargument. Men när han förvränger sanningen så är han ett lätt byte och det är därför han ofta måste ta bort sina inlägg i avsaknad av motargument. Ett mycket svagt agerande och långt mycket ynkligare än min anonymitet. Moströms konspirationsteorier känner jag dock igen från landet där jag bor eftersom här fick man för drygt 20 år sedan inte samlas fler än tre på offentlig plats för då misstänkte man att det var konspiration mot staten.

 7. Karl-Gustav Sjöström

  ”Bland dessa finns ett stort antal fifflare som lever på lönebidrag, är låtsassjukskrivna eller går arbetslösa därför att dom helt enkelt VILL vara det och dom är givetvis hängivna socialister.”

  Tack för ditt som det verkar ärliga försök att förklara varför du valt att vara anonym. Jag accepterar förklaringen, men menar av din uppfattning i ovanstående citat att din avsky för socialister så helt saknar sans och ton, att min uppmaning att helt negligera dina kommentarer kvarstår.

  Detta må vara ett undantag från den uppmaningen.

 8. Mr Cool

  Bäste K-G igen, jag skall inleda med att klippa ur ett citat som ligger till grund för ditt fördömande av mig som skribent och som innehåller en uppmaning att strunta i vad jag skriver ”jag accepterar förklaringen, men menar av din uppfattning i ovanstående citat att din avsky för socialister så helt saknar sans och ton”. Om det nu inte är min anonymitet som ligger till grund utan bara det du tolkar som avsky för socialister så undrar jag varför du då inte även ger Moström samma omdöme eftersom hans avsky för Moderater bevisligen också saknar sans och ton???????

  Men du har helt fel för jag avskyr inte socialister men jag tycker utomordentligt illa om fusk och fiffel i alla dess former och det innefattar även skattefuskare som röstar blått eller de som lever ett gott liv och nolltaxerar. Våra välfärdssystem skall vara en värdig grund att stå på och vore alla eller åtminstone de flesta ärliga så skulle pengarna kanske t.o.m. räcka till större insatser. Att vara solidarisk för mig innebär att man är ÄRLIG.

  Men för att förtydliga mitt ställningstagande så skall jag berätta en historia från levande livet. Min svåger i landet där jag nu bor är svensk medborgare och har nu för gott flyttat åter till sitt hemland även om han officiellt fortfarande bor i Sverige. Hans ekonomiska status är minst sagt god men i Sverige så saknar han inkomst såväl som tillgångar. Hans bil (Volvo S70) i Sverige är skriven på en bulvan, hans sommarstuga i Stockholms skärgård är skriven på hans f.d. fästmö och den hyr han ut svart. Hans lägenhet i södra Stockholm får han bostadsbidrag för och just nu bor det 5 personer i den som betalar svart hyra.

  Här har han en trevåningsvilla mycket centralt som är skriven på hans nuvarande fästmö och som hyrs ut till ett företag och inbringar goda inkomster. Insatslägenheten som han bor i är skriven på hans fästmö och stadsjeepen han kör är skrivet på ett AB som fiktivt ägs av hans dotter som bor i Stockholm. Han är vidare ägare till 3 restauranger men 2 av dom är skrivna på hans dotter i Sverige via AB:t och den tredje ägs av hans f.d. i Sverige. Karln äger m.a.o. inte ett skit officiellt.

  Men nu kommer det roliga…..han har de sista tio åren fått bidrag från det Svenska välfärdssystemet. Inledningsvis var det A-kassa men det var för besvärligt att åka med lågprisflyg i mötena på A-kassan. Trots perfekt Svenska så kunde han plötsligt inte ett ord vilket givetvis gjorde honom svårplacerad. Sedan åtta år får han socialbidrag och fråga inte mig hur han lyckats med det. Han har precis fyllt 50 och är en duktig idrottsman och när han är pensionsmässig så kommer han under sin förmodade levnad att lyfta en liten men dock pension som får en Lottovinst att blekna i jämförelse. Han och flera med honom skattar gott åt Svenskars godtrogenhet och naiva enfald eftersom livsstilen att lyfta Svenska bidrag och leva här inte är ovanlig.

  Man kan ju undra VARFÖR det från en utländsk IP-adress kan vara möjligt att fylla i A-kassekorten via Internet eller att via Bankomaten enkelt ta ut pengar utomlands eller bara möjligheten att ligga här på en badstrand och sjukskriva sig i en vecka. Nu säger nog de flesta….ANMÄL….men det skulle innebära att Polisen skulle få sån information att vederbörande lätt skulle förstå vem som är källan. En man med mycket pengar har inte sällan kontakter i den undre världen och min hälsa skulle hänga på en mycket skör tråd om jag tog det steget. Till sist…vi umgås inte eller ens hälsar på varandra eftersom jag tycker illa om beteendet och även systemet som gör detta fiffel möjligt. Och fifflaren i detta fall är INTE socialist.

 9. Per-Ola Moström

  Vilken ”snyftkommentar” av ”Mr Cool” som ligger på en strand någonstans utomlands som han säger.

  Nu försöker han inbilla oss att vi ska tycka synd om honom för att han inte anmäler kriminell verksamhet.
  Det går hur bra som helst att skriva brev till Polisen och berätta det du vet.

  Det är såna som du ser hjälper fifflare!

 10. Peggy

  Tack, Mr. Cool, för att du påminde mig att det kan finnas undantag till nästan varje fall. Jag förstår nu varför du vill förbli anonym och jag kan t.o.m. acceptera det i detta fall.

  Igenom min egen livserfarenhet kan jag absolut delta i ditt behov av att ”skriva ut” dina känslor för att lindra din ilska och besvikelse över släkt och kompiser som fuskar och missbrukar för fullt ett sådant fint land som sverige. Jag förstår nu att din värld skulle förvandlas till en riktig helvete om du skulle avslöja ditt äkta identitet.

  Det kommer dessvärre att finnas för evigt en viss grupp i varje samhälle runt världen som fuskar och missbrukar det sociala systemet. Det vore omänsligt att ta bort all socialstöd för att undvika fusk, därför att det finns folk som verkligen behöver hjälp. Därför det enda vi medborgare kan göra är att uppmuntra (eller snarare begära att) våra politiker att införa åtgärder som gör det lättare och mer effektivt att upptäcka fusk.

 11. Fiffel

  Vad gäller fiffel så ska vissa inte vara så högröstade.
  hur var det med att handla på rätt budgetår miljonbelopp

 12. Mr Cool

  Moström, jag trodde för en tiondels sekund att du skulle bli upprörd över att skattebetalarnas pengar förskingrades men icke så. Men ditt inlägg påvisar att du bor i ett område som snarast kan kännetecknas som en skyddad verkstad men jag vet också att Vännäs ganska nyligen fick känna på att det inte är så att ju mer olika man är desto roligare har man tillsammans.

  Den svenska polisen har varken resurser eller förmåga att bemöta internationell brottslighet vilket det senaste s.k. helikopterrånet klart visar. I exempelvis Södertälje finns det ”familjer” som har större makt än polisen och beskjutning med automateld på polishuset i Södertälje för ett par år sedan föranledde mycket ringa åtgärder. En liknande beskjutning i Vännäs skulle säkert ha inbegripit massiva husrannsakningar för att hitta vapnen i fråga. Så Moström, det är inte bara att anmäla men eftersom du säkert inte månar om min hälsa så vill du säkert att jag skall göra det.

  Men jag blir lite frågande rörande ditt tidigare uttalande att jag är en Moderat från Vindeln och nu sätter du på pränt att jag ligger på en strand någonstans. Du svänger fort i din uppfattning beroende på vart vinden blåser.

  Jag noterar också att K-G fördömer mig eftersom han tror sig veta att jag avskyr socialister men att Moström trots motsvarande Moderathat ungår den skärselden. Men det kanske beror på vilken sida av staketet man står på.

 13. Mr Cool

  Peggy, jag vill betona din ytterst kloka sista mening ”Därför det enda vi medborgare kan göra är att uppmuntra (eller snarare begära att) våra politiker att införa åtgärder som gör det lättare och mer effektivt att upptäcka fusk”. Jo visst är det så och pengarna skulle säkert då kanske räcka till att ge rätt hjälp och stöd till de som verkligen behöver det. Själv skulle jag acceptera en skattehöjning om jag VISSTE att pengarna användes på rätt sätt. Jag har inget emot höjda nivåer i socialförsäkringssystemen men då måste det finnas intäkter som kan finansiera detta.

 14. SG8

  Trist att inte vänsterflygeln kan ta till sig Mr Cools verklighetsbeskrivning, då det dessvärre ligger mycket sanning i den.

  För Sveriges bästa behövde Socialdemokraterna lämna ifrån sig makten då de blivit alltför ihopväxta med välfärdssystemen för att kunna genomförda nödvändiga reformer. När dessutom Sossarnas väljare till stor del består av personer med någon typ av utanförskap (som ex etnicitet eller bidragstagare) är det ännu lättare att förstå att de inte har något intresse av att bryta dessa gruppers utanförskap utan istället cementera dessa.

  Istället för att ”staka ut” en ny trovärdig och nyskapande mittenpolitik under dessa tre år i opposition som tilltalar både landsbyggd och Stad har Mona Sahlin blivit tvingad att ta ett stort steg till vänster eftersom högeralliansen tagit ett trovärdigt steg till höger, vilket inneburit att vi kan få Lars Ohly som utrikesminister efter nästa års val.

  För en sak är säker, vänsterflygeln saknar helt politik som attraherar storstadsväljare. Har du ett någorlunda ”svenssonjobb” i huvudstaden blir du totalt utskrattad om du skulle berätta att du röstar på sossarna.

  //SG8

 15. Karl-Gustav Sjöström

  Jag inbillade mig att de flesta från den borgerliga sidan numera helst undviker att tala om utanförskapet, såsom det nu har hänt med det. Signaturen SG8 gör det i alla fall och dessutom på ett svårförståeligt sätt.

  Enligt honom skulle Sossarna sakna intresse av att minska mänden av människor i utanförskap, eftersom de då skullle förlora en stor del av sina väljare.

  Under den sittande regeringen har gruppen i utanförskap ökat och med SG8:s logik har därmed och Sossarnas presumtiva väljare ökat!

  Den borgerliga regeringen har inte cementerat gruppen i utanförskap utan i stället ökat den. Det är ett faktum som inte går att förneka. Må så vara att saker utanför regeringens makt har inträffat. Löftet om att minska det inbillar jag mig ändå skall gälla.

 16. SG8

  Jag trodde att de flesta oavsett partifärg var så ödmjuka att vi kunde enas kring att finanskrisen som drabbat hela världen (och särskilt ett litet exportberoende land som Sverige) varit förödande för sysselsättningen, skatteintäkter och ökat bidragsberoende och oavsett regering hade dessa parametrar försämrats ur statens synvinkel.

  Således har enligt min mening denna ekonomiska härdsmälta inneburit att det röda och det blåa blocket ligger nästan helt jämnt i opinionsundersökningar med mindre än ett år kvar till val, utan en finanskris och utan en moderniserad politik hade Socialdemokraternas inte haft skuggan av en chans vid nästa val, tror jag.

  – Ja, de allra flesta jag känner tycker att det ska vara en rejäl ekonomisk skillnad mellan att vara arbetslös och att jobba. Givetvis är man sig själv närmast, vilket gör att om man på valdagen är eller oroas över arbetslöshet kan komma att rösta på vänstern även om man egentligen inser att det är bättre för Sverige med större skillnader mellan de som bidrar till välfärden istället för att tära på densamma.

  – Så ja, Sossarnas har presumtivt ökat sitt väljarantal pga. många blivit arbetslösa eller oroas över att bli arbetslösa. Trist för borgarna att de får klä skott för en global finanskris där deras påverkan är högst marginell.

  Man blir självklart präglad av sin uppväxt, livsförhållanden, yrke, fritidsintressen m.m. Mina ambitioner är dock inte att omvända någon av de läsare som läser detta, utan bara beskriva verkligheten så som jag och många av mina kompisar ser den som bor i den storstad som betecknas som draglok i den svenska ekonomin.

  Det viktigaste enligt min mening är dock att man kan argumentera för sina åsikter, sedan vart man hamnat på den politiska skalan är sekundärt.
  På återhörande under någon annan rubrik då jag inte tror vi kommer så mycket längre i detta ämne

  Vänligen,
  SG8

 17. Isak

  Till Mr.Cool eller SG8. Jag frågar dig inte var du bor, om
  du är rik eller fattig, vad du har för hudfärg, eller om
  du tror på Gud. Men tala om vilken människosyn du har, så
  ska jag tala om på vilket parti du röstar på.

 18. Mr Cool

  Isak, jag röstar inte på något politiskt parti i Sverige så dina psykoanalytiska metoder får söka nya vägar. Men jag skulle inte ens våga gissa vad din slutsats skulle blivit oavsett min beskrivning. Men vad röstar man på om man gillar att leva på andras arbete????

 19. Isak

  Till Mr Cool. Alla som arbetar är arbetare. Arbete är någ-
  ot fint. Arbete befrämjar hälsa och välstånd. Om vi skall
  vara ärliga, vad arbetar Mr Cool med. Och vem arbetar ihop
  alla pengar som Mr Cool säger sig betala i skatt. Eller
  är det inte arbete som mr Cool ägnar sig åt. Det är fint
  med demokrati. Det är fint att rösta. Och nog är det fint
  att få tänka fritt och säga det man tänker. Och nog är det
  fint att det även finns plats för Mr Coolare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.