Pubmiljön


O’Grejdi Nua in action

Jag borde ju inte klaga. Deltar man mer än en gång i något som man inte direkt gillar, får man ju skylla sig själv.

Fortfarande kan jag inte förstå att det kan vara så uppskattat av så många att tillbringa timmar i pubmiljö. Att man trivs där går dock inte att ta miste på. Alla är glada och upprymda och alltefter som timmarna går blir männen och kvinnorna mer och mer intresserade av det motsatta könet.

Det ser ut som om folk faktiskt pratar med varandra men om de också hör vad som sägs är förstås en annan sak. Den höga ljudnivån måste göra det mycket svårt. Valet av samtalsämnen torde därför vara av det ytliga slaget.

Dessbättre kunde jag i alla fall lyssna på bandet som spelade. Särskilt intresserad var jag förstås av den del av musiken som kom från min fru. Trots den stundom mycket högljudda publiken hade ljudkillen lyckats väl med att lagomt låta musiken "överrösta" ljuden från den.

Jag frågade förresten efter något alkoholfritt att dricka och uppfattade svaret som ett nej. Jag köpte då den lättöl, som kvinnan i baren föreslog. När jag då frågade om den var alkoholfri, såg jag på hennes min att hon direkt hade klassat mig som klart mindre begåvad. Senare såg jag att där fanns ett antal alkoholfria alternativ, precis som det ju skall vara överallt där man har tillstånd att servera alkoholhaltiga drycker.

Nästa tillfälle för mig att "njuta" av pubmiljön samt lyssna live till O’Grejdi Nua blir på Lottas krog den 30 oktober klockan halv fem. Jag måste ju inte göra det, men troligen blir det svårt att avstå ändå.

4 kommentarer

  1. Peggy

    Tack, snälla du, att du föjlde med igår kväll trots att du inte precis trivs på pubmiljö. Självklart kunde jag klara mig om du hade valt att stanna hemma, men det känns ändå tryggt och skönt att du finns bland publiken. Egentligen är det ditt intresse och din förmågan att delta i djupare samtal, bl.a., som göra mig älskar och uppskatta dig så mycket!

    Jag håller med dig att man inte kan förvänta sig något djupare samtal under en sådan pubkväll! Men, jag tycker att det tillfälligt kan vara rätt kul ändå! Det är liksom att berätta en riktig rolig historia som får folk att skratta, men inte heller har något djupare syfte i livet. Meningen med pubkväll är att släppa lös, ha skoj, lyssna på musiken, dansa, hoppa omkring och skratta! Det är synd bara att vissa människor måste bli berusade för att släppa lös och ha kul.

    Hoppas att du kan stå ut i fortsättning med fler pubkväller för att följa O’Grejdi Nua! Men vara bara beredd att spara dina härliga betydelsefulla samtal till mer lämpliga miljöer! ; )

  2. Hans-Inge Smetana

    Ränderna sitter i Kalle. Härligt att se en tjänsteman som fortfarande har bestämmelserna uppdaterade. Nu var du kanske inte där till mitt i natten så att du även kunde kolla om det gick att beställa varm mat.:-)

    Kanske ett sätt att dryga ut pensionen. Konsulten Kalle bevakar utskänkningstillstånden….

  3. Briggen

    snälla, låt oss slippa detta oljud på puben, där man ska umgås, ha trevligt och snacka med vänner. Och så är det ett gäng som tror att dom spelar musik och har en svans av sura gnälliga supportrar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.