Upphängd för vintern

Så var då min cykel upphängd på en krok i garaget. Peggys cykel liksom gräsklipparen är också undanställda och garagegolvet är fritt för byte till vinterhjul.

"Byte av vinterhjul" förresten är det sätt jag väljer att uttrycka det på. De allra flesta byter bara till vinterdäck, som enligt min mening är ett inte så helt korrekt sätt att uttrycka det. Jag tvivlar nämligen starkt på att dessa människor kränger av sina sommardäck från fälgarna och sedan sätter på vinterdäcken.

Att ställa undan cyklarna på hösten är f.ö. för mig en lika "deprimerande" handling som att byta till vinterhjul. Nu vet jag att motionen några månader framöver kommer att utgöras av de för stortån mindre lämpade promenaderna.

Stortån känns f.ö. ovanligt bra nu efter den långa promenaden. Kanske håller den på att tillfriskna.

Fr.o.m. i morgon har jag att välja mellan besväret att öppna garagedörren och köra in bilen och besväret att varje morgon skrapa is från bilrutorna. Än hoppas jag förresten på dagar med plusgrader.

 

 

4 kommentarer

  1. Lillasyster

    Du behöver inte alls sluta motionera för att det blir vinter. Gör som din syster börja på ett ”gym” där du både kan styrketräna och motionera oavsett vilket väder det är.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Ingemar Wincent (2009-10-11 12:19)
    Mitt problem är att mina ögon inte klarar av fartvinden under cykling, när det är kallt ute. ”Fartvinden” vid gång går dock bra att klara, så nog kommer jag att vara igång även i vinter trots att cykeln är upphängd i garaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.