”Handikappad”

Det sägs att man saknar kon först när båset är tomt. Det talesättet gäller även för mig  när inte internet funkar som det skall.

Ett för ovanligt fel inträffade sent i går kväll. Då kom jag inte åt min e-postserver. Vissa adresser på webben var inte heller åtkomliga. Felet kvarstår i dag.

Det är nästan skrämmande hur beroende jag gjort mig av internet. Det beroeendet är jag förstås långt ifrån ensam om.

Hur skall jag klara mig i dag utan e-post och utan möjlighet att ta del av kommunens webbplats? Andra adresser når jag heller inte meadn andra fungerar alldeles perfekt.

Frustrerande är det också att inte begripa, varför vissa adresser fungerar och andra inte. Kanske någon "därute" kan förklara det mysteriet för mig. Tack på förhand!

3 kommentarer

  1. Tomas

    Ibland får man ta en paus ut och känna av naturen ta semester en vecka komma bort från allt. Det är då man inser att man inte saknar datorn faxen och andra sakliga ting.

  2. Ingemar Wincent

    En möjlig förklaring:

    ”SVEMSKA SAJTER SLOCKNADE
    Alla internetadresser som slutar på .se slocknade på måndagskvällen. Miljoner svenska internetanvändare drabbades. – Det var ett planerat uppdateringsarbete hos oss som gick fel, säger Danny Aerts, vd på Stiftelsen för internetinfrastruktur.”
    Expressen (http://www.expressen.se/1.1740437)

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Ingemar Wincent (2009-10-13 13:26)
    Jag hörde detta på nyheterna, sedan jag skrivit mitt inlägg, men jag är fortfarande förbryllad! Vissa webbplatser på domänen .se fungerade och andra inte. Vissa fungerade inte härifrån Brån (Vännäs kommuns webbplats) men dock från min sons dator på hans jobb i Stockholm.

    Det Danny Aerts säger stämmer alltså inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.