Punktering i snörök

SAKEN – HÖGRE ÄN EN 1,5-LITERS JULMUST

Det blev ingen musikövning i kväll. I stället blev vi sittande en dryg timme i en bil som inte gick att flytta ens en meter.

På raksträckan bortom Ålömaskiner, där snöröken var som värst och vid tidpunkten för händelsen trafiken tämligen stark, särskilt den mötande. Under en bråkdel av en sekund uppfattade jag något grått mitt på min körbana. Jag hann varken förstå vad det var eller försöka undvika det.

Så hördes ett otäckt skrapande ljud under bilen som tämligen snabbt stannade, förmodligen både genom mitt bromsande och "Sakens" bromsande. Jag försökte styra bort från vägbanan men lyckades inte helt med det.

Där stod vi alltså väl ankrade vid vägkanten. Det gick inte köra en meter närmre vägkanten. Totalstopp var det. Peggy ringer och meddelar att det inte skulle bli någon musikövning i kväll och ber samtidigt om hjälp med att beställa en bärgningsbil.

Jag ringer polisen och berättar att vi nog är något av en trafikrisk, där vi står delvis ute i körbanan med en av och till ganska stark snörök virvlande omkring.

Snart kommer polisen, som ställer sig strategiskt med blåljuset på för att varna andra trafikanter. Efter ytterligare en stund kommer bärgningsbilen, som lägger på reservhjulet, sedan bilen lyfts och Saken kunde befrias från sitt fastkilade läge.

Är det någon åkare som vill ha tillbaks Saken, så finns den här hos mig i Brån.

6 kommentarer

  1. Per Lundholm

    Bra att det gick så bra som det gjorde! Inga personskador!
    Hur gick det med bilen? med den där tingesten i underredet??

  2. Peggy

    Tack gode Gud att du var med mig när detta hände! Jag skulle ha blivit panikslagen! Ditt lugna och positiva sätt att häntera det hela gjorde mig verkligen imponerad över dig! Dina läsare skall få veta nu att du är mitt hjälte också, eftersom du ville att jag stanna kvar i den varma bilen hela tiden medan du blev tvungen att gå ut in det blåsiga kalla vädret! Tack snälla du!

  3. Katarina

    Vilken otur men samtidigt tur att ingen körde på er etc.
    Det kunde ha gått riktigt illa men vad i all världen var det som du körde på som någon tappat?
    Hoppas att nästa sångträning för Peggy inte slutar innan den börjat.
    Jag är glad för er skull och för att ingen annan råkade illa ut på grund av detta!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Per Lundholm (2010-01-04 21:54)
    Jag har inte kollat så noga, men det verkar som det bara är innerskärmen (av något slags pappmaterial) som är skadad och så däcket förstås. Ingenting syns på däcket dock. Blir att kolla på gummiverkstaden i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.