Gud den allsmäktige

Min tanke är inte att försöka tillföra något till den så omdiskuterade frågan om vad Guds allsmäktighet står för. Jag vill bara än en gång klargöra för mina "trogna" läsare att jag absolut inte kan förstå och inte tror på den.

Med ett barns logik ställer jag tvivlande till Guds allsmäktighet var gång händelser likt jordbävningen på Haiti inträffar. Sker sådant verkligen med den gode Gudens vilja? Varför kunde han inte med kraften av sin allsmäktighet stoppa den fruktasvärda händelsen?

Jag tillåter mig att ställa dessa frågor, men på samma sätt som barn inte alltid får svar på sina svåra frågor, kommer jag heller inte att få svar.

Ändå hoppas jag på det. Någon av alla som läser detta borde väl åtminstone försöka. Jag lovar att sedan också göra allt för att försöka förstå de svar jag kan tänkas få.

6 kommentarer

  1. Katarina

    Hej
    Min inställning i denna fråga stämmer väldigt väl överens med din och jag har väldigt svårt att förstå varför inte vår herre i så fall inte tillåter att en sådan förfärlig jordbävning drabbar ett redan fattigt och sargat folk och land??

  2. Ingemar Wincent

    Hur en allsmäktig god gud kan tillåta katastrofer och annat elände? Tja, om det verkligen fanns ett bra svar på den frågan, så skulle nog världens antal ateister vara bra mycket färre…

  3. Jan Johansson

    Enligt Bibeln så är bla jordbävningar ett tidstecken som visar att dagen då Jesus kommer tillbaka för att hålla dom och skapa nya himlar och en ny jord, snart är här. Se Matteus evangelium kap 24:3-14.
    Nu erbjuder han tron åt alla. ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh 3:16
    Och i den nya skapelsen kommer det inte att vara några jordbävningar.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Johansson (2010-01-15 22:23)
    Jag är ledsen, Jan Johansson, men för en som inte förstår bibelns ord är din hänvisning till de orden för mig totalt utan värde. ”Älskar” inte Gud de människor som han sägs ha skapat mer än att han på obestämd tid fortsätter att plåga dem med jordbävningar och annat elände?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.