Kärnfrågan, Hans-Inge!

Vi kan nog aldrig förstå varandra helt ut, när det gäller subsidiaritetsprincipen, Han-Inge, så länge du inte vill förstå, vad jag menar med beslut. Där ligger själva kärnfrågan.

Du tycks med beslut mena det ögonblick, när en förälder, en äldre människa eller någon annan framför sin önskan om vilken service han eller hon vill ha från kommunen. Vederbörande har "vid sitt köksbord" beslutat sig för vad de vill ha.

Det beslutet måste sedan läggas fram för dem som av kommunmedborgarna fått i uppdrag att fatta det beslut som krävs för att köksbordsbeslutet skall kunna verkställas. Den beslutsnivån skall absolut ligga så nära köksbordsnivån som möjligt. Så långt stödjer jag principen och det torde även dina politiska kolleger i Vännäs göra. Mera kontroversiell än så är den inte.

Närmre än ett beslut av en tjänsteman, som av sin nämnd delegerats rätten att besluta i nämndens ställe, kan man inte komma. Jag är övertygad om att EU:s tanke med subsidiaritetsprincipen inte innebär att den enskilde skall kunna tvinga beslutsfattarna att i alla lägen verkställa sitt i familjens sköte fattade köksbordsbeslut.

Att som du gör med hänvisning till det för många så svårbegripliga uttrycket subsidiaritetsprincipen, försöka få folk att tro att de i en kristdemoktiskt styrd kommun kommer att få allt som de i hemmet beslutat att de vill ha, är inte riktigt hederligt gjort av dig, tycker jag.

Till sist konstaterar jag att du ändå tycks mena, att det är KD eller dåvarande KDS som ensamt (?) ligger bakom den subsidiaritetsprincip som EU antagit. Det var inte illa det. Nu är det bara att hoppas, att man inom EU har en klarare uppfattning än du om vad principen ifråga innebär.

 

4 kommentarer

  1. Bosse

    Råkade hamna på ett av dina äldreblogginlägg.
    Har du kvar din gamla pensionerade skrivare? Den där HP 2550n ??
    Har själv ett exmplar som behöver reservdelar.

    /Skrivarlös i Vännäs

  2. Hans-Inge Smetana

    Kalle du har som vanligt rätt i en del. Du har ju läst på. Men visst måste du ha läst på mitt senaste inlägg lite knepigt. Finns två anledningar, antingen är jag otydlig eller så missförstår du mig medvetetet. Men vill inte tro det om dej. Läs vad jag skrev om historiebeskrivningen. Det du refererar är ju nåt helt annat. Det föranleder mig ett inlägg till lite senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.