Alkohollagen

Regeringen har nu till  riksdagen lämnat ett förslag till ändringar i alkohollagen. I dag är det temat i VK:s huvudledare.

Ledaren innehåller mycken värdefull allmän information i frågan. Vikten av ett stort samhälleligt engagemang i arbetet mot alkoholen framhålls i ledarem i önskvärd omfattning.

Både som medborgare och som f.d. handlägagre av serveringstillstånd saknar jag dock information om vad förslaget egentligen går ut på. En sådan beskrivning kan man kanske inte förvänta sig i en tidnings ledare. Nu ser jag därför fram emot en sådan beskrivning på nyhetsplats i VK.

I ledaren talas bara om att "en del bestämmelser förtydligas och moderniseras". Man nämner även att det i förslaget finns ett par ändringar "av tveksam karaktär". Med Vk som husorgan vill jag förstås veta, vad det är som VK finner vara "tveksamt".

På samma sätt vill jag, och sannolikt fler, veta vilka ändringar som finns i förslaget för "kommunala riktlinjer för serveringstillstånd, tillsynsplaner och krav på etablissemangen med utskänkning".

Visserligen en petitess i sammanhanget, men jag undrar också om begreppet "utskänkning" återigen återfinns i förslaget på ny lagtext.

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2010-03-22 07:34)
    Tack för länken, men jag läste vad som står där efter det att jag gjorde mitt inlägg. Dumt av mig men nu är det gjort. F.ö. ser jag inga riktigt bra förändringar i lagförslaget. KD är framåt och vill visa att det är på hugget, men…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.