Vännäspartier på webben

Nu har jag "roat" mig en stund med att på nätet söka information om våra lokalt förekommande partier. Särskilt roande blev det dessvärre inte.

På Google har jag sökt på respektive "partinamn Vännäs". Här följer några av mina iakttagelser:

Centerpartiet
Efter ett par tre "klickar" kom jag fram till partiets vännässida. Den innehåller en hel del aktuella saker och känns riktigt trevlig att besöka. Här man tydligen lagt ner arbete och även insett värdet av bra webbinformation.

Folkpartiet
Bäst med deras webbplats är att man kommer direkt dit efter endast ett "klick" på länken i sökresultatet. Innehållet känns däremot mindre bra. Här finns för många "Information kommer senare". På sidan annonseras "Lokala träffar" den 25/8, 10/9, 8/10 och 5/11. Årtalet saknas men träffarna torde ha hållits 2009!

Vänsterpartiet
Bäst med den här sidan är att man når den lika smidigt som man når Folkpartiets sida. Innehållet förefaller dock vara totalt inaktuellt. Där listas t.ex. kandidaterna till fullmäktigelistan 2006! Jag hittar inte ett ord om kommande val och kandidaterna till det.

Moderaterna
Moderaterna tycks helt sakna en lokal sida på webben. En sökning på Vännäs inne på Moderaternas huvudwebbplats gav en enda träff. Via den kan man läsa om socialförsäkringsutskottets besök i Vännäs den 23 – 26 augusti 2009!

Socialdemokraterna
Också här kommer man direkt till deras webbsida. Det som sedan förstör helhetsintrycket av sidan är att man under "Kommande aktiviteter" listar sådant som redan har varit. Nog borde man väl i stället få läsa om vad kommunens största parti vill göra i framtiden. Detta påpekades i går för den som ansvarar för sidan, men har ändå inte ändrats.

Kristdemokraterna
Också här kommer man direkt till sidan från träffen i Google. Positivt är det också att sidan har en enkel uppbyggnad. Illa är det däremot att den innehåller för mycket av "Sidan är under uppbyggnad". Sådana sidor skall man ju inte alls publicera enligt en slags grundregel i webbmakeriets ädla konst. Skärpning Hans-Inge!

Av egen erfarenhet vet jag att det är svårt att hålla webbsidor aktuella. Ändå tycker jag att samtliga av våra lokala partier borde ägna mer tid och energi åt att göra dem mera aktuella.

Skulle jag välja parti till hösten utifrån partiernas webbplatser, så ligger Centerpartiet nog bäst till, även om det var litet onödigt krångligt att hitta dit.

7 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Tack för påminnelsen, Kalle! Det brukar inte vara trevligt att höra om sina försummelser, men det är ofta nyttigt. När det gäller Moderaternas nya hemsida så bromsas den just nu av mig. Hungriga och effektiva webbmakare ligger i startblocken. Nu sitter det i en del som jag fått i uppdrag att skriva.
    Det är inget dåligt val om du som du säger skulle bli centerpartist, men jag tror du ligger närmare Moderaterna. Så ”tjå dä” en stund till, du ska få se nya sidor av Moderaterna i Vännäs! 😉

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2010-04-08 09:12)
    Jag blev verkligen förvånad över att inte hitta er på webben med de resurser som jag tror att ni har i Vännäs. Bl.a. tänker jag på Agneta Nilssons systers svåger (om hon nu har en syster förstås).

  3. Berith

    vilken intressant redogörelse!!! kan inte du som tydligen ger dej tid och har ett brinnande intresse kolla upp våra andra kommuners´politiska hemsidor och redogöra för dem också?

  4. Jan Nilsson

    Agneta har en syster och denna syster har en svåger. Det är som sagt där det sitter fast. Annars har du rätt. Det finns en del resurser som vi hoppas snart ska kunna tas i bruk.

  5. Monica Wahlström

    Jag märker att inte mycket verkar ha hänt sedan jag gjorde min koll… Och Vänsterpartie har dessutom fortfarande kvar sitt sorgetal över det förlorade valet pâ nationell nivâ….
    Jag hoppas att Folkpartiet snart har en bättre hemsida!

  6. Barbro Johansson

    Mycket trevligt att Du observerat att Vännäs Centerns hemsida är uppdaterad och därmed informativ. Hemsidor SKALL hållas uppdaterade, om inte skall dom bort.
    Ett tips, spara Centerns sida under Dina favoriter 🙂 så hamnar du enkelt/lätt/rätt varje gång du känner för att informera Dig. Du är varmt välkommen!

  7. Hans-Inge Smetana

    Har inte läst bloggarna på ett tag. Kalle din dom faller hårt 🙂 Jo visst är det som du skriver nu ska jag inte skylla ifrån mig men fakta i saken är att den person som fått uppgiften flyttat från orten så detta har blivit liggande. Vi finns även på distriktets hemsida och via riksorganisationen. Men det är inte uppdaterat som det ska vara men det kommer…Hav tålamod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.