Lätt att välja

 

Lars Lilja (S)

 

 

 

 

Nu har jag varit och lyssnat på vår riksdagsman, Lars Lilja. Ingen som verkligen lyssnar på det han säger och som säkert alla andra s-talare också säger runt om i landet i dag, borde ha någon som helst svårighet att välja rätt parti till hösten.

Enbart det han sa om regeringens bortåt 100 miljarders lån för att sänka skatter med riktigt stora pengar för de mest betalda, borde räcka.

Fortfarande väntar jag på att någon från den borgerliga sidan skall stå upp och förklara att detta påstående är felaktigt. Tills vidare tror jag på det.

14 kommentarer

  1. Vännäsbo

    Du som verkar så vetgirig, kolla själv på jobbskatteavdrag.se där kan man se att de högsta inkomsterna fått mindre, procentuellt alltså. Och förresten, om socialdemokraterna säger sig värna de svaga i samhället, varför riktar man inte skattesänkningen till pensionärerna till de med de absolut minsta pensionerna??? Man pratar om de med pensioner upp till 40.000, tänk om man ändå hade en sådan inkomst och dessutom pensionärsrabatt. Regeringen har ju i alla fall sänkt åtskilligt för de absolut svagaste pensionärerna.

  2. Tommy

    Budgetunderskott i socialdemokratiska England – 11,5 procent. – Budgetunderskott i socialistiska Spanien – 11,2 procent. – Budgetunderskott i socialistiska Grekland – 13,6 procent. – Budgetunderskott i genomsnitt inom EU – 6,8 procent. – Budgetunderskott i borgerliga Sverige – 0,5 procent!!!! Vi ska vara riktigt glada att vi inte har en rödgrön regering i dag

  3. Tommy

    Sossarna hade 12 år på sig tidigare att förbättra för pensionärerna, vad blev det av det? Jo, det bidde inte ens en fingertott! På tolv år sjönk pensionernas realvärde istället med flera procent och sveriges 65-åringar fick se sig omsprungna av alla sina europeiska grannar…! Det kommer svida rejält i plånboken för den vanlige LO-arbetaren, när notan på hela det här mångmiljardrullningen ska betalas!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Tommy (2010-05-01 18:08)
    Du uhdvikler att kommentera innehållet i mitt inlägg, nämligen påståendet och faktumet att regeringen lånat pengar för att sedan dela ut dem till ”folket” och särskilt mycket till de högavlönade. Ett sådant billigt trick går inte alla väljare på.

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Tommy (2010-05-01 18:07)
    Du uhdvikler att kommentera innehållet i mitt inlägg, nämligen påståendet och faktumet att regeringen lånat pengar för att sedan dela ut dem till ”folket” och särskilt mycket till de högavlönade. Ett sådant billigt trick går inte alla väljare på.

  6. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Vännäsbo (2010-05-01 17:02)
    Du uhdvikler att kommentera innehållet i mitt inlägg, nämligen påståendet och faktumet att regeringen lånat pengar för att sedan dela ut dem till ”folket” och särskilt mycket till de högavlönade. Ett sådant billigt trick går inte alla väljare på.

  7. Hans-Inge Smetana

    Kalle. Nu hörde jag inte Lars tal i sin helhet (hade gärna gjort det) men det du refererar till han har sagt är inte sant. Nämnde han en gång att vi haft den tuffaste dippen i ekonomin sedan 30-talet? Sa han nåt om att oberoende källor säger att Sverige klarat sig bäst i Europa genom lågkonjunkturen. Detta till trots har regeringen gett arbetare (inte höginkomstagare) ca en månadslön till per år att leva för. Kolla på jobbskattavdrag.se vem som fått mest. Argumenten håller inte. Tänk vad klädsamt om man höll sig till sanningen. Återkommer i en blogg om dessa 100 miljarder.

  8. Vännäsbo

    Jag har väldigt svårt att kolla sådana siffror, men nu har jag försökt. Jag har tittat hos riksgalden.se, statsskuldens utveckling, och då ser jag att statsskulden minskat med 80 miljarder 2006-2009, trots lågkonjunktur. Tycker du då att det är fel att låg och medelinkomsttagare fått en extra månadslön per år? Tack för att du fick mig att kolla. Jag blev än mer övertygad om var jag ska lägga min röst den 19:e september.

  9. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Vännäsbo (2010-05-02 00:07)
    Mitt inlägg plus ett par tidigare tog upp frågan, om det var riktigt att regeringen lånat pengar för att sänka skatter, något som jag i så fall finner vara fel att göra. Jag har inte sagt något alls om vad jag tycker om jobbskatteavdraget. Nu uppfattar jag dig som ännu en från den borgerliga sidan som tycker att det är OK att låna pengar och sedan dela ut höga belopp av dem till åtskilliga enskilda högavlönade. Folk med låga och medelhöga inkomster har också fått en hel del. Även det känns fel så länge man lånat till det.

  10. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-05-01 23:38)
    Det enda som var ett referat av det som Lars sa var detta om att man sänkt skatten med bortåt 100 miljarder. F.ö. läs detta:

    Mitt inlägg plus ett par tidigare tog upp frågan, om det var riktigt att regeringen lånat pengar för att sänka skatter, något som jag i så fall finner vara fel att göra. Jag har inte sagt något alls om vad jag tycker om jobbskatteavdraget. Nu uppfattar jag dig som ännu en från den borgerliga sidan som tycker att det är OK att låna pengar och sedan dela ut höga belopp av dem till åtskilliga enskilda högavlönade. Folk med låga och medelhöga inkomster har också fått en he

  11. Vännäsbo

    Om hushållet (vi tar ner det i det lilla, det är enklare för mig som inte har någon djupare ekonomisk utbildning) lånar pengar för att t ex göra en utlandsresa, så tycker jag det är oansvarigt. Om hushållet däremot under en period har pengar över, gör en utlandsresa och dessutom amorterar av på huslånet (jmf -80 miljarder på statsskulden) tycker jag det är OK för vem vill bara jobba och inte unna sig något. Kanske man kan säga att jag lånar av mig själv (i stället för att amortera mitt lån, och ha en större vinst den dag jag säljer huset) eller var Lilja ovarsam med sanningen?

  12. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Vännäsbo (2010-05-02 14:21)
    Jag håller i stort med dig i ditt resonemang. Fortfarande tycker jag dock att det är fel och oanständigt att sätta det svenska folket i skuld för att sedan med pengar från den använda en skattesänkning som ett billigt (men dyrt) röstfiskebete.

    Fel är det också att skuldsätta folket och sedan dela ut pengar i stora belopp till de som redan har nog av den varan.

  13. Arbetare

    Och vars är alla miljarderna, man fått in för utsålda statliga tillgångar. Används de till allas välfärd eller till skattesänkningar för rika?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.