Obehaglig fråga

Alldeles tydligt är det nu för mig och säkert också för andra att frågan om lånade pengar används för skattesänkning verkligen är svår att besvara för allianspartiernas förtrogna.

Nu har jag vid några tillfällen undrande ställt frågan om det verkligen stämmer att regeringe lånat pengar för att sedan sänka skatter för såväl rika som "fattiga". Sist hörde jag en av våra riksdagsmän säga samma sak.

Alla kommentarer hittills till har undvikit frågan och i stället pratat om annat, som t.ex. budgetunderskottets utveckling och värdet av jobbskatteavdraget. Sådana kommentarer har också sitt värde eftersom de ju ganska tydligt avslöjar hur känslig frågan är.

Att genom lån göra oss skattebetalare skyldig miljarder och sedan av detta lån sänka skatten kraftigt för folk med skyhöga inkomster är i mina ögon helt oacceptabelt. Illa är det också att med dessa lånade pengar sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare. Ett effektivt sätt för röstköp är det säkert däremot.

 

3 kommentarer

  1. Peggy

    Att sänka skatten för att få fart på ekonomin (samt att tillfredsställa de rika) är precis samma ideologi som moderaterna hävdar i usa. Men, det tycks inte fungerar så bra eftersom det var faktiskt en moderat regering (Bush, m.m.) med dess ”sänka skatten och låna pengar” ideologi som orsakade det största budgetunderskottet någonsin i usa:s historia! Det är bara en tidsfråga innan Sveriges budget blir förhållandevis lika dålig och ur kontroll om den nuvarande moderata regeringen får chansen att fortsätta efter valet.

  2. Hans-Inge Smetana

    Har inte vikit en tum från frågan och den är inte alls obehaglig. Det är lätt att bevisa sånt som inte är sant. Jag väntar på svar från finansutskottets ordförande på några siffror så kommer ett blogginlägg som tydliggör att detta med lånade penger är som vanligt ett argument som producerats på Sveavägen 68.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-05-02 14:24)
    Inte har du ”vikit” dig, inte ens en tum, men du har hittills UNDVIKIT ge ett klart besked om det du påstår vara ett påhitt från vänsterhåll. Bra att verkligen tänker återkomma med ett klart besked i frågan.

    Men jag vidhåller att frågan måste vara obehaglig, eftersom ingen av alla alerta alliansbloggare hittills brytt sig om att besvara den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.