Hjälp!

Att inte förstå sådant som så många andra förstår, är nog det som gör mig mest frustrerad.

Hjälp mig förstå, vari personangreppet ligger i det blogginlägg som jag skrev i morse. Jag vill verkligen förstå, eftersom personangrepp är det absolut sista jag vill ägna mig åt.

Här finns inlägget:

http://blogg.vk.se/kgs/2010/07/29/wirenblads-moderatprofil-181018

 

7 kommentarer

 1. Monica Wahlström

  Det får inte plats här! Skriver ett eget inlägg om saken, och återkommer därmed. Jag ska försöka mig på att analysera hela ditt inlägg. Hoppas det kan vara till hjälp för dig…

 2. Andreas Jansson

  Jag förstår exakt vad du menar. Min kanske klumpiga kommentar i ditt förra inlägg var inte sådär jättebra skrivet.

  Jag vet många i min ålder 20 – 30 års åldern som lever efter just Wirenblads filosofi, ”att den som har mest vinner”. Det beklagliga hos en heldel av denna skara, röd som blå är att de inser inte hur svårt vissa andra har det som inte har haft samma tur som dem.

  Att just Allianspolitik och kanske framförallt Moderatpolitiken gynnar dem är ju inte så svårt att se.

  Det stora problemet som jag upplever det bland de i min ålder är att de är dåligt politiskt insatt.

 3. Stina Jansson

  Karl-Gustav och Andreas,
  en sak som jag reagerade på och som jag tror är en av grundproblemen i detta är att ni uttalar er som om ni vet precis vilken typ av person Fredrik Wirenblad är, vilken ”filosofi” han lever efter etc. Och det kanske ni verkligen tycker er veta? Problemet är att om ni baserar detta på hans blogg på så måste ni också inse att bloggen bara visar en del av vem man är, även om man ibland skriver personliga inlägg. Det mest privata håller nog de flesta för sig själva.

 4. Andreas Jansson

  Inte men mening att skriva upp hela din blogg Karl-Gustav. SÅ ursäkta.

  Svar till Stina Jansson:
  Jag vet mkt väl vem Fredrik Wirenblad är både privat och på bloggen. Jag vill inte lägga mig i hans liv alldeles för mkt, men han hoppar på mig var och varannan dag på min facebook och här på bloggen, så vi har livliga debatter. När vi träffas privat kan vi ge varandra en kram och dela på en öl om det behövs.

  Han filosofi kan läsas på hans blogg och facebbok och han är mkt tydlig med va han vill och vad han anser är rätt och fel. Karl-Gustavs inlägg om den typiska ”unga moderat” -väljaren..

 5. Andreas Jansson

  fort.

  .. den stämmer i detta fall något sånär in på många av de ”typsika unga” -moderatväljare. De som jag livigt debatterar emot och de som jag känner och träffar privat.

  Jag har ganska bra koll på vad många unga har koll och inte koll på, iaf de som följer debatten. Många är för den livsstil som ger dig mer.. jobbskatteavdrag och mer pengar, mer prylar, det är det viktiga många ggr, sen har de ingen aning om effekten av Allianspolitiken.

  Vissa är pålästa, men många unga i min ålder är inte det skulle jag vilja påstå. Det är min uppfattning.

 6. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Stina Jansson (2010-07-29 19:33)
  Nog skriver han personliga inlägg också, d.v.s. inte bara politiska sådana. Av dem har jag bara fått en positiv bild av hans livssituation. Några andra slutsatser kan man inte dra av dem. ”Livet leker” för honom och det har ju själv hållit med om också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.