Wirenblads moderatprofil

Läs Wirenblads blogginlägg och ta del av hans bilder! Då får ni en bra föreställning, fördomsfull eller ej, om hur man skall vara beskaffad om man vill leva i ett moderatstyrt Sverige.

Han är ung, stark, har en som jag förstår stabil familjesituation med friska familjemedlemmar. Hans ekonomi förefaller vara god och arbetslöshet är bara någonting som han möjligen läser om. Själv har han en bra utbildning och ett troligen ett välbetalt jobb också. Detsamma gäller hand fru/sambo inbillar jag mig.

För mig utgör han sinnebilden av de många unga som tänker rösta på Moderaterna i höst. Livet leker för dem och de bekymmer som så många har i dagens samhälle med sjukdom, arbetslöshet, missbruk m.m. har de liten eller ingen erfarenhet alls av. Naturligtvis hoppas jag att de aldrig skall behöva få det heller och därmed behöva hamna i det tragiska "utanförskap" som Moderaterna lovat avskaffa men misslyckats med att avskaffa.

Också i ett annat avseende är han för mig en typisk Moderat i och med att han är så duktig på att dumgöra alla oss som inte fullt ut tror på det som moderaterna står för.

Även om så mycket i dag talar för en moderatseger i valet, så väntar jag med att gratulera tills dess det är det sorgliga faktum, som landet har att se fram emot.

11 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Tyvärr är det nog så att högern inte har någon förståelse för att det alltid kommer finnas människor som har det svårt. Politikernas skyldighet är att minska fattigdomen, åtminstone om man är på vänstersidan. För vi har nog aldrig haft så mycket nyfattigdom som under dessa fyra år med alliansen vid rodret. Och allt är definitivt inte den ekonomiska krisens fel. Utförsäkringen av sjuka är t.ex. inget som kan skyllas på någon ekonomisk kris.

 2. Arbetare

  Jag ser olika grader av hybris hos moderaterna, ja även hos centerledaren.
  Men, som vi sett i fallet Littorin, kan man bränna vingarna om man flyger för högt!
  Ödmjukhet är en bristvara i alliansen, och som alla brister kan det ge oönskade effekter.

 3. Bettan

  Fördomsfull var huvet på spiken när det gäller detta inlägg.

  Jag gillar din blogg och läser den regelbundet, men ibland blir det bottennapp. Rejält.

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Bettan (2010-07-29 12:27)
  Det är inte alla som vågar offentliggöra sina uppfattningar och sedan själv antyda att det kanske bara rör sig om fördomar. Sådant borde du gilla snarare än motsatsen.

  Och fundera sedan över hur ett sådant här fördomsfullt ”bottennapp” ändå kunde störa Wirenblad så till den milda grad och t.o.m. engagera Riedel från Umeå!

 5. Fredrik Wirenblad

  Kalle, jag har inte engagerat någon… De som kommenterar har gjort det på helt eget engagemang. Jag störs inte av dina inlägg mer än någon annan, så länge det inte blandar in övriga familjemedlemmar.

  Jag är inte hemma och har inte så mycket tid att sitta här de närmaste dagarna. Mobilen ligger ibland kvar i vagnen på laddning och då är jag inte ens i den mobila världen heller 🙂

 6. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Fredrik Wirenblad (2010-07-29 17:44)
  Men nästan allt i politiken kretsar ju runt familjen. Jag menade ju bara att en familj, som till synes (!) är frisk, har arbete och en ekonomi under kontroll, inte är lika beroende av insatser från samhället som personer som saknar allt detta är. Så farligt var det väl ändå inte att skriva det jag gjorde i de avseendet! Synd att jag inte kan ringa dig i alla fall.

 7. Arbetare

  W-bloggen är nu städad och fin.
  Alla sämre svar på kommentarer är puts väck.
  Där ser man!

 8. Gripensvärd

  Herr Sjöström verkar tro att resurserna i världen är konstanta och att de fattiga är fattiga för att de rika är rika. Wirenblads livssituation är helt orelevant för den politik han förespråkar. Möjligen kan en frisk och lycklig kommunpolitiker åstakomma mer än någon som är sjuk och bitter.

  Jag ser fram emot att få läsa mer ”lyckliga” inlägg på Wirenblads blogg, de bittra och avundsjuka inläggen går att finna på andra bloggar!

  God Kväll / Gripensvärd

 9. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Gripensvärd (2010-07-29 22:00)
  En politikers livssituation ”är helt orelevant för den politik han förespråkar” skriver du herr Gripenswvärd. Jag undrar det jag. Nyligen lämnade en Moderat minister sitt politiska uppdrag och förklaringen till det var just hans livssituation.

 10. Gripensvärd

  ”Wirenblads livssituation är helt orelevant för den politik han förespråkar” skrev jag.

  Jag talar här om en specifik person, din retorik som generaliserar känns antedivuliansk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.