Närmre himlen

Bara genom att jag tittar på den här bilden ger sig min höjdskräck till känna!

I år blev jag traditionsenligt bjuden på en resa av min fru. En resa av liknande slag är nämligen den stående födelsedagspresenten från henne.

Resan i år gick till Trondheim och blev mycket lyckad, mest kanske beroende på det trevliga resesällskap som vi hade, nämligen varandra.

Det näst sista vi gjorde före hemresan var att göra ett andra besök i den magnifika Nidarosdomen och då för att klättra upp till basen av själva kyrktornet längs den trånga spiraltrappan med sina 172 steg. Vakten varnade oss alla genom att påtala att klättringen inte passade för folk med svagt hjärta och klaustrofobi. Han nämnde inget om höjdskräck, som annars möjligen hade stoppat mig.

Allt gick bra och den förväntade andfåddheten uteblev i stort sett helt för oss båda. Utsikten över staden var förstås helt fantastisk. Närmare himlen hade vår klättring definitivt lett oss.

Det allra sista vi gjorde före hemresan vara att besöka Sverreborg. Redan där kändes mina ben märkligt trötta och först nu börjar ömheten i mina lårmuskler att avta! Gubben håller helt klart på att bli gammal!

 

4 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Som höjdrädd person är det med skräckblandad förtjusning jag tar del av dylika bilder. Vacker utsikt, men nog skulle det ila längs ryggraden om jag själv hade stått där…

  2. Berith

    du milde, vilken ”hemsk”bild!! de hiir under fötterna bara jag tittar på bilden!!Att du vågade titta ut och ner…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.