Bättre än kattmat

Under källarstädningen i går hittade jag något, som är klart bättre än den kattmat som vi pensionärer annars tvingas äta.

Vad jag hittade var ett antal frystorkade och vacumförpackade portionspåsar, som legat där ända sedan tiden då min äldste son gjorde en och annan fjällvandring. Det var förstås några år sedan och det fanns därför anledning att närmare undersöka om bästföredatumet hade passerats. Nu fanns det dessvärre inget sådant angivet på påsarna.

Då återstod bara att gå till tillverkaren och fråga. Mannen i kundupplysningen på Ekströms kände inte till produkten eftersom den inte längre tillverkas och säljs av Ekströms. Dessutom var påsen daterad 10 år innan han hade fått sin anställning på företaget! Han lovade dock att skyndsamt undersöka saken och återkomma. Frågan var intressant, menade han.

Inom en timme ringde upp mig gav mig ett lugnande besked. Om påsarna är obrutna går innehållet absolut att äta. Smaken kunde han dock inte garantera. Det fanns nämligen en minimal risk att fettet i varan skulle ha härsknat, även om påsarna inte borde innehålla något syre alls.

Lunchen igår bestod därför av höns med ris och curry, som kanske hade smakat bättre för 25 år sedan (april 1985), då ingredienserna frystorkades och packades!

Hur som helst ser jag nu fram emot ett antal fria luncher. Det får bli luncher eftersom jag starkt betvivlar att min kära Peggy vill ha något av detta till middag.

 

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Gunnel Forsberg (2010-10-20 15:06)
    Kanske inte modig, men möjligen stadd vid sämre kassa än du. Vänta bara tills dess du blir pensionär! Skämt åsido – jag tyckte bara att det var spännande att testa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.