Anonyma kommentarer

Säkert är jag inte ensam som nu har upptäckt anonymt skrivna kommentarer inte längre förblir anonyma för den som skrivit det kommenterade inlägget.

Nu ges vi möjlighet att själva moderera kommentarerna. Kommentaren kommer upp och under den ser kommentatorns e-postadress. Många har en adress med sitt fullständiga för- och efternamn. Domännamnet avslöjar ofta var man bor.

Den här omständigheten riskerar att leda till att ännu färre kommentarer kommer att skrivas. Det är naturligtvis synd. För mig överväger nu de negativa följderna av att vi numera har fått möjligheten att avgöra vilka kommenterar som skall publiceras. Och det speciellt som jag aldrig kommer att ta bort en enda kommentar utan låta dem läsas av alla.

10 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Har du inte märkt att en viss person använder sig av påhittade mejladresser? Som inte finns. Jag tar alltid bort såna kommentarer!

    Det finns ingen kolla att mejladressera är rätta!
    Och vk gör ingen koll! Vi måste själv stoppa dom!

  2. Urban

    Strongt av dig K-G att stå för att aldrig ta bort en kommentar. Förstår att det inte är så roligt alla gånger med beska påhopp. Du kan väl ändå inte vara så utsatt, eftersom jag iaf upplever dig som väldigt nyanserad i dina blogginlägg! Jag menar bara att det ligger något i det gamla ordspråket: Som man ropar i skogen får man svar. Fortsätt i samma stil med dina underfundliga, roliga och tänkvärda bloggar!

  3. Per-Ola Moström

    Hade personen som skrivit på min blogg argumenterat med vad mitt inlägg handlade om så skulle jag inte ta bort den. Men det senaste året har VARENDA kommentar bara varit kränkande personliga utfall mot mig själv. Rena terrorn. Ända till att han tycker att jag ska ta livet av mig på en ättestupa. Och sån skit har Vk släppt igenom!

    Det har i vissa fall varit 15 st per dag. Först lät jag honom vara. Men sen tog jag ett beslut att ta bort vartenda ett!

    Att nu Vk ändrat principerna för kontroll av kommentarer så löser det sig enklare! Jag funderar på att göra en ”citatsammanställning” senare.

  4. Ingemar Wincent

    Visst finns både för- och nackdelar med förändringen. Själv kommer jag liksom du att vara i högsta grad tillåtande, men eftersom mina egna besök på bloggen börjat bli mer sporadiska, så kan det ju leda till lång väntetid för kommentatorerna att få sina texter publicerade…

    För egen del ska det bli intressant att se om min ovederhäftiga kritiker från Bjurholm vågar fatta den digitala pennan med risk för att bli avslöjad. Jag tvivlar!

  5. Per-Ola Moström

    Jag har börjat kolla mejladresser och nu använder sig mrcool av godkända. Så nu har jag skickat mejl till 2 st och undrat om dom skickar in en kommentar. Vi får väl se om dom svarar. Eller ”lånar” han helt enkelt andras mejladresser?

    Jag har kollat en sak. Den 8/9 hade mrcool 16 st kommentarer till mig som jag alla tog bort pga kränkande mot enskild. Det kom kommentarer kl: 10.26, 10.26, 12.39, 13.30, 13.30, 14.16,14.46,14.47, 15.11,17.02,19.47,20.23, 21.16,21.44,22.15

    Snacka om mani. Förföljelsemani. Och bara ärekränkningar och lögner mot enskild person!

    Kanske är det därför VK överlåtit?

  6. Per-Ola Moström

    Jag har fått svar från en av mrcool uppgiven mejladress.

    Svaret var: ”Nej, det är inte jag som författat det synerligen dåligt formulerade inlägget.” Oscar.

    Han hade tydligen hittat på en adress som en annan person ägde!

    MrCools kommentarer kan vi med gott samvete alltid radera!

  7. Isak

    I ett demokratiskt samhälle med fria medier skulle anonym-
    itet vara lika självklar som meddelarfriheten. Sen har vi den tryckfrihetslagstiftning vi har, och den förändras ju
    över tid. Men att nu ropa på att vargen kommer som vissa
    bloggare skriker, är överdrivet. Däremot så borde det nog vara fler som lade sig i debatten när argumenten tryter
    och det börjar likna mobbing. När det gäller P-O så har
    jag ett flertal gånger sagt ifrån. Men varför var ni
    andra så tysta? Fast jag tror att ni läste det som förse-
    gick. Ingen mobbing kan överleva ljuset. Om du inte själv
    är rädd för mörkret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.