Musens klagan




Mer och mer börjar jag förstå innebörden i uttrycket ”musen som röt”. Det är inte alltid så trevligt att vara en sådan, d.v.s. att då och då ”ryta till”, men bara bli negligerad.

Jag tänker nu på mig själv, som säker en och annan redan förstått. Jag tycker mig då och då ta upp viktiga saker i mina blogginlägg bland alla de betydlig fler nonsensinläggen. Jag gör det med övertygelsen att det där ute finns många som rent av är skyldiga att bry sig om vad jag säger. Jag tänker förstås då på politiker i olika ställningar i kommunen.

Valhemligheten gör att eftersom ingen med 100 % säkerhet vet (!) vad jag röstade på, borde samtliga partier känna visst ansvar för att lyssna. Ett av partierna i Vännäs företräds av en mycket ”skrivkåt” person, som dessutom försökt ge mig intrycket att han verkligen vill bemöta och försvara hans partis handlande. Inte ens han lyssnar längre på mig.

Nu är jag förstås helt medveten att det nog finns politiker som ”lyssnar” på mig, men som av olika skäl inte bryr sig om att reagera. Då tänker jag förstås på reaktioner genom blogginlägg från de relativt många vännäspolitiker som finns bland VK:s bloggare. Att lyssna är självklart inte detsamma som att handla efter det man hör, eller läser i det här fallet.

Ibland känns det som om våra vännäspolitiker, en del av dem men inte alla, har satt sig själva i en skyddad tillvaro. De bör visserligen vara tacksamma för alla de anonyma röster de fick vid valet, men att begära att de därefter också skall förklara och försvara sina göranden och låtanden för dem/oss efter valet är kanske för mycket begärt.

(Hur skall jag nu våga gå på nästa kommunfullmäktige efter allt detta klagande på våra poliker? Men å andra sidan – en mus som ryter bryr de sig förmodligen inte så mycket om)

8 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Du, jag vet att du ofta efterfrågar snabb respons. Men, jag tycker att du vissa gånger är en aning otålig! På ett av de inlägg du åsyftar förstår jag att du kan känna viss frustration, men betänk att när du adresserar vännäspolitiker mer i allmänhet så kan det finnas många skäl till att svaren inte kommer direkt. Sen tror jag att det är ett bra sätt att fråga mer direkt, och det bästa sättet om svar är det mest angelägna -iallafall blottlades, är nog att fråga i en kommentar på en av deras egna bloggar.mer som inte själv har bloggar trornjag inte heller läser så ofta!

  2. Stina Jansson

    Hej Kalle,

    Jag tycker definitivt inte att du ska betrakta dina inlägg som ’musrytanden’! Du är en erkänt duktig bloggare, och flitig dessutom vilket i alla fall för min del innebär att jag ibland missar riktigt läsvärda inlägg för att jag inte hinner med i ditt tempo! Men helgens bloggande har jag läst och tycker att du har en hel del saker ’på kornet’.

    (forts. följer)

  3. Stina Jansson

    Del 2:

    Det genomslag ett enskilt blogginlägg har motsvaras inte alltid av antalet kommentarer eller tummar som inlägget i fråga får, tvärtom så vet jag flera blogginlägg (från olika bloggare) som blivit riktigt heta snackisar trots att kommentarer och tummar lyst med sin frånvaro. Därför kan det som av bloggaren själv uppfattas som negligerat eller ’musrytande’ i själva verket vara något som får stora efterverkningar. Det är många som läser din blogg och jag är övertygad om att det du skriver i de allra flesta fall får genomslag. Blogga på!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Stina Jansson (2011-01-09 18:47)
    Tack Stina! Du fick mig verkligen att se litet annorlunda på saken, eller skriver du bara som gör att vara snäll och trösta mig i min djupa ”förtvivlan”? Och vilket beröm sedan som du ger mig! You really made my day!

  5. Monica Wahlström

    Oj, det var ännu mer! Sist menade jag (tror jag!) att de som inte själva har bloggar kanske inte ens heller läser så ofta, och när de då ska ”läsa ikapp” nån gång om sänder, kanske de bara scrollar en bit bakåt! (nu har min spanska alvedon börjat verka…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.