Politik- och opinionsbloggare

För mig och kanske fler som strävar efter att få många läsare, känns det litet orättvist att några av bloggarnas inlägg kan nås från två håll, alltså dels från hemortsläget och dels från politik- och oppinionsbloggarläget.

Detta vore väk OK, om det som finns under rubriken "Politik- och oppinionsbloggare" verkligen var inlägg i politiska frågor eller inlägg som vill väcka opinion. Men så är det absolut inte.

Självklart skall även politiker kunna blogga om annat än politiska och opinionsbildande frågor, men då bör de ha bara en arena för det och inte två, som det är nu.

Jag tycker att de som tar åt sig av detta, borde meddela VK att de bara skall ha en bloggplats. De som nu förmodligen inte kommer att göra det, förväntar jag mig förklarar varför.

Alternativet skulle kunna vara att alla inlägg som är av politisk karaktär hamnade under politik- och oppinionsbloggarerubriken. Sådana inläggs skrivs ju som bekant även av personer som inte har några uppdrag som politiker

18 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Som lite kuriosa – när jag engagerade mig politiskt gjorde jag en förfrågan till VK om att få vara med i politik-och opinionsdelen. Då var svaret att det var till för personer med förtroendeuppdrag.

    Nu när jag har förtroendeuppdrag, flera stycken faktiskt, skrev jag tillbaks och påpekade detta – men jag har ändå inte blivit upptagen i skaran av bloggare som där åtfinns!

    För övrigt bryr jag mig inte så mycket – tycker inte det är något större bekymmer. Och – eftersom det finns så många bloggare från Umeå är det ganska bra att de som är politiskt aktiva och med ett bredare anslag (som

  2. Peggy Sjöström

    Världen har aldrig varit rättvis och den kommer aldrig att vara rättvis – det är bara ett faktum i livet. Men det som är värre tycker jag är att de som inneha makten är vanligtvis för fega att uppge en riktig förklaring.

  3. Monica Wahlström

    (som till exempel riksdagsledamöter, samt ändå den stora kommunens kommunalråd) kan synas lite enklare via politik-och opinonsbloggen.

    Så – jag tycker nog man kan vara storsint nog att låta de politiker och förtroendevalda som finns på den avdelningen av bloggarna även få komma med sina triviala inlägg. Det kan lätt bli lite tråkigt annars!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2011-01-09 10:44)
    Nu håller jag inte med dig. De som är politiskt intresserade kan och vill läsa inlägg som enbart är politiska.

    Vi de dessutom läsa om sina eller andras politikers trivialiteter, så får de väl göra det under ”Vännäs” eller andra ortsrubriker.

  5. Peggy Sjöström

    Min första tanke när jag läste Monicas kommentar var att hon blev avslagen just för att hon är kvinna. Män tar mer plats med en befälhavande röst för att få komma in! Du ÄR en politiker nu och dina ord och åsikter är LIKA viktiga som andra politiker!

    Så länge som politikernas ansikten visas under politik-och opinionsrubriken kommer deras inlägg – triviala eller inte – att tas på mer allvar än de kanske förtjänar. Jag tror på dig, Monica, så kämpa hårdare för att få komma in i politik-och opinionsrubriken!!

  6. Monica Wahlström

    Att det skulle ha med mitt kön att göra har aldrig ens slagit mig! Däremot möjligen eftersom jag haft en mindre dispyt med en av vk:s journalister,men det hoppas jag verkligen inte heller är anledningen. Jag kanske skickar ett nytt mail och undrar hur det kommer att bli!

    men, K-G – jag är politiskt intresserad, och tycker också det är roligt och viktigt med mindre helpolitiska inlägg från politikerna!

  7. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2011-01-09 11:28)
    Jag var nog otydlig i min kommentar som dessutom innehöll ett skrivfel, eller ”typo” som vi säger hemma i ”UsaBrån”.

    Jag tycker också att det är trevligt att läsa om politikernas mera normala liv, d.v.s. utanför politiken, men jag tycker att de borde få göra under ortsrubrikerna och inte under politik- och opinionsrubriken.

  8. Andreas Jansson

    Varför göra skillnad på politiker och andra?

    Jag tycker att alla inklusive politiker kan staplas under umeå, vännäs, osv.

    Det är knappt en enda politiker som bara skriver politiska inlägg. Att det sedan råkar vara betydande del borgare inom politikspalten kanske har att göra med att det är en blå tidning.

    För mig känns det mindre viktigt, skulle inte ens bry mig i att skriva och försöka ”få” en plats där.

  9. Andreas Jansson

    Det finns alldeles för många politiker (mest på högre nivå, men även på lokal nivå) som tror att de blir lite förmer så fort de får ett uppdrag och lite uppmärksamhet.

    Sen tror jag inte att man får dra för stora växlar av betydelsen för en blogg heller.

    Många ggr har det kunnat vara heta diskussioner här på bloggen, men utanför har ingen vetat något.

  10. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Andreas Jansson (2011-01-09 14:38)
    Det är klart att du har rätt om att inte dra för stora växlar på vad som i blogginlägg. men när de lokala politikerna – många av dem – inte heller säger vad de tycker på insändarsidorna eller på andra sätt, då känns det uppriktigt sagt som om de skiter i vanligt folk, d.v.s. de som inte är bland de få utvalda med förtroendeupprag i kommunen.

    Ett bra sätt är naturligtvis att bara tiga ihjäl oss uppkäftiga väljare.

  11. Andreas Jansson

    Jag delar inte den uppfattningen om att väljare ska tigas ihjäl.

    Självklart ska alla kunna få ett svar från ledande politiker och jag tror att många personvalda politiker kan bli mer rak i vad de tycker och tänker.

    V i Vännäs kommer att vara mer öppna och tydliga med vad vi vill i kommunpolitiken, inte bara under valrörelsen, jag tror att många andra partier skulle behöva vara det också.

  12. Robert Sundelin

    För att förtydliga: alla bloggare som har valt en ort återfinns under den ortsrubrik och på respektive sajt på vk.se. Detta därför att vi vill att de som är intresserade av t ex Vilhelmina ska kunna hitta alla blogginlägg av Vilhelminabloggare där, oavsett om de är skrivna av politiker eller inte. Det är alltså ingen som tjatat eller mutat sig till att få vara både politik- och ortsbloggare.

  13. Robert Sundelin

    Vidare: för att hamna med bland politikbloggarna så brukar vi kräva åtminstone något förtroendeuppdrag inom politiken. Att Monica Wahlström ännu inte hamnat med där beror helt enkelt på att i och med julledighet och annat så har det dröjt (såg att Monica mailat om detta den 21a december). Alltså, inte på grund av konspirationer eller konflikter och sannerligen inte på grund av hennes kön.
    Sen tycker jag personligen det vore lite trist att tvinga alla i den kategorin att endast skriva om politik hela tiden, något trivialt kan lätta upp ibland. Smaksak förvisso.

    Mvh
    Robert, webbutvecklare vk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.