Vad skall jag göra?

För en tid dan berättade jag om en 12-års skolflicka som jag spelade Betapet med och om hur öppen hon var med olika uppgifter om sig själv.

Hon dyker fortfarande upp då och då och vill spela med mig. Under spelet finns också en chatmöjlighet till hands. Nu känns det mer och mer som om hellre vill "prata" med mig än spela. Ingen annan än jag själv kan avbryta "kontakten" men ändå ber jag om råd i detta medium.

Flickan (jag utgår från att hon verkligen är den hon säger sig vara och inte är en polis som spanar efter "fula gubbar" på nätet) har uppenbarligen stora problem, inga vänner i klassen, säger sig vara en "udda" person, läser böcker och spelar klarinett. Hennes bästa "kompis" är den 52-årige musikläraren, en kvinna som hon nu dessutom också fått problem med.

I dag var hon särskilt nedstämd men berättade att nu hade hon också "skärt" sig på armar och ben. Hon hade rast, när vi spelade, men gruvade sig så enormt för nästa lektion som var gymnastik, och alla de frågor hon skulle då få angående sina skärsår.

Kan det verkligen vara så illa att en 12-åring tvingas vara med på gymnastiken, när hon så nyligen skurit sig? Och kan en sådan sak kanske vara okänd för skolan?

Jag får ett intryck av att hon tycker om att få prata med en gammal (men inte "ful") farbror om sina problem. Dock vet jag inte om det är klokt av mig att fortsätta med det.

Dessutom är jag ännu inte helt övertygad om hon verkligen ÄR den 12-åring hon utger sig för att vara. Mot detta talar främst hennes otroliga skicklighet i Betapet.

 

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Usch, detta är jättesvårt, men jag tycker att du ska ge henne råd om vart hon kan vända sig för att få den hjälp hon behöver. Samt att det är jätteviktigt att skolan hon går på, tar ett visst ansvar också,någon finns det alltid att prata med, frågan är om hon vet det (om hon nu är den där tolvåringen förstås).

  2. Eriksson

    Jag tror också att du bör försöka råda henne att hitta någon vuxen i sin närhet som hon kan prata med. Ge henne numret till BRIS om du inte redan gjort det. Kanske är hon inte en 12-årig flicka med problem, men kanske är hon det och har funnit stöd hos dig. Du kanske kan få kontakta någon vuxen åt henne?

    Att vara skicklig i Betapet som 12-åring tycker jag inte är så märkligt. Om hon inte har så många kompisar och läser mycket lär hon ha ett ganska stort ordförråd. Sen kan man spela Betapet med många ord man vet finns, men inte har någon aning om vad de betyder.

    Självskadebeteende som syns är ofta sådant som personerna vill ska synas. Vill de inte det är de otroligt kreativa på att hitta ”osynliga” sätt att skada sig på. Att skolan inte har någon kännedom är kanske inte heller så märkligt om detta är ett nytt beteende hos flickan.

  3. Fru Karlsson

    Jag tycker att du skall fortsätta att prata med henne, för om du själv har rent mjöl i påsen så kan det ju inte göra henne annat än gott att ha någon anonym person att prata med.
    Dvs om du orkar med det, kan vara eller bli jobbigt. Jag var själv duktig på ord som väldigt ung, så det säger inte så mycket om ens ålder.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Fru Karlsson (2011-02-07 17:52)
    Då gör jag väl det då, men jobbigt är det eftersom jag inte kan låta bli att tycka synd om henne. Såklart jag har rent mjöl i påsen. Du tror väl ändå inget annat?

  5. Fru Karlsson

    citerar ”Såklart jag har rent mjöl i påsen. Du tror väl ändå inget annat?”
    Nej det tror jag förstås inte, även om jag inte känner dig. Det är klart att det är synd om henne, hon förefaller att verkligen ha behov av någon som lyssnar utan att döma. All heder åt dig om du ställer upp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.