Hon kom över ängen…

Hur många har har haft glädjen att få höra en 97-årig man med ett kärleksfullt skimmer i ögonen  detaljerat berätta om första mötet med sin blivande livskamrat?

Jag hade det för ett några timmar sedan, när min halvfarbror, Alvar Sjöström, återgav sin minnesbild av den unga flicka som kom gående över ängen ner mot Jämtebölesjön, där han höll på med litet lieslåtter.

Han hade sett henne förut, men det här var första gången, när de två var helt ensamma med varandra. Detta inträffade för 71 år sedan och inom en år gifte de sig och förblev gifta ända till hennes död alldeles nyligen. 71 år varade deras äktenskap och "endast döden kunde skilja dem åt".

Med ett ordval, som väl knappast hörde den tiden till, konstaterade Alvar att det direkt sa "klick" mellan dem och från den dagen fanns för dem inget intresse längre för någon annan man eller kvinna.

6 kommentarer

  1. Ann-Katrin

    Vad roligt att du tog kontakt med Alvar och vilken fin berättelse om hans möte med min moster.

  2. inger sjöström

    Trevligt att du hälsat på min gamle far. Han saknar sin Lissi en hel del. Och det är inte så många att samtala med av dom boende och pappa har alltid uppskattat att tala med folk. Numera är ju gamla minnen det som ligger närmast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.