Min käpphäst – kommentarerna

Det senaste året har jag då och då tagit upp kommenterandet av blogginlägg. Läsarna må överse med att jag gör det ännu en gång.

Fortfarande tycker jag att det är roligt att få kommentarer. De visar ju mer än vad själva statistiken visar, alltså inte bara antalet sidöppningar utan också litet om vad läsarna tycker om det jag skrivit. Det gillar jag, även om någon enstaka, väldigt sällsynt f.ö., kommentar retar mig en aning.

Själv försöker jag kommentera ett och annat inlägg, men inser att jag nog borde göra det oftare eftersom sannolikt fler än jag gillar kommentarer.

Vad jag däremot alltid gör är att lämna en kort kommentar till de som gett mig en kommentar. Ibland inte särskilt innehållsrik men ändå ett tecken till vederbörande, att jag faktiskt inte bara släpper igenom kommentarer utan också bryr mig om dem rent innehållsmässigt.

En del av dem jag kommenterar är helt tysta, vilket då får mig att undra om de verkligen tagit del av min kommentar och framförallt om de också läst den och inte bara reflexmässigt släppt igenom den. Andra ger alltid en motkommentar.

 

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag går aldrig in på en sida utan att lämna en kommentar och det slår mig hela tiden. Att man får till 50% aldrig den återgäldad. Det tycker jag är lite mysko faktiskt.

  2. Miss Minnalainen

    När folk lämnar en kommentar så försöker jag 9 av 10 gånger att svara på dom, det känns som det rätta och väluppfostrade alternativet.
    Däremot så vet jag bloggar där skribenten aktivt inte svarar på några kommentarer och det får då mig att tappa lusten totalt att lämna en kommentar då det känns som om man blir ignorerad.

  3. Stina Jansson

    Fint av dig Kalle, och du har verkligen rätt i att det är jätteroligt att få kommentarer. Respons helt enkelt. Visserligen ser man ju på statistiken vilket genomslag ett inlägg fått men inte på vilket sätt… :-/

    Jag besvarar såklart de kommentarer jag får på min blogg men jag vet med mig att jag är alldeles för dålig på att kommentera på andras bloggar, får bättra mig på det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.