Datorfråga

De mest använda vill jag ha längst ner på skrivbordet.

Jag har lite onödigt många genvägar på mitt skrivbordoch jag väljer att ha dem placerade i en viss ordning, så att jag snabbt hittar den jag för tillfället är ute efter.

Ibland har någon i datorn inneboende "ordningsmänniska" utan inblandning av mig och utan att fråga mig ordnat dem alla i bokstavsordning.

Kan någon förklara för mig varför sådant händer?

7 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Kolla hur det är inställt med följande sätt:

    Höger klicka med pekaren över skrivbordet.
    Menyrad dyker upp, längsta upp står det ”ordna ikoner efter”.
    Det ska inte finnas en markering vid ”ordna automatiskt”.
    Dessa två ska vara markerade ”justera till rutnätet” och
    ”lås webbobjekt på skrivbordet”.

  2. Krister Klermalm

    Förmodligen är det ett odentifierad program som har blivit installerad på datorn utan din vetskap när du har varit på nätet. En med djupare kunskap i filsystemeten kan gå in och rätta till av att finns den och ta bort det, kanske finner annat samtidigt. Annars är det enklast att ominstallera datorn.

  3. Fru Karlsson

    Mitt förslag för att sådant inte skall hända igen, är följande. Lägg dina genvägar i en mapp som du sedan har i menyfältet. Lätt-tillgängligt och snyggare än en massa ikoner:-)

  4. Krister Klermalm

    Alternativ två – att höger klicka på aktivitetsfältet, under ”verktygsfält” markera ”skrivbord”. Då har du allt där som går att ordna efter som du vill ha det.

    De program som du har på skrivbordet kan finnas under ”snabbstart” eller ”Länkar”, under länkar kan föredras av att ha enbart med webblänkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.