Förstår inte…

Vem kan ge mig ett begripligt svar på denna MC-relaterade fråga? Jag har frågat förr och även fått svar, men frågan nu är litet annorlunda.

varje vår när jag skall få igång min MC måste jag tömma förgasarens båda flottörhus. Bensinen i dessa duger uppenbarligen inte även om den ju är den samma som den som finns i bensintanken.

Nu har motorcykeln inte startats på 2-3 veckor och i dag ville den inte alls. Totalt död borsett från en piggt snurrande startmotor var den.

Även om jag inte kunde tro det, så gissade på gammal bensin i förgasaren, tappade ut den och därefter startade motorn direkt.

Vad sjutton är det som händer i förgasaren med den bensin som finns där?

 

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Samma fenomen kan man få med båtar. Bensinen har liksom dunstat på nåt sätt och är inte lika ”tändvänlig”. Även skotern har samma tendens men efter rengöring av förgasarn är det som nytt igen.
    Vet att du är vetgirig på det mesta Kalle. Men är det inte bara enklare att blåsa ur förgasarn och istället njuta av fartvinden än att fundera varför.
    En känd person sa att han lyfte på hatten och gick förbi när han inte riktigt förstod 🙂

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2011-08-12 11:40)
    Ja du Hans-Inge! Vi ser nog litet olika på saker och ting. Kanske är det det som skiljer oss åt politiskt också. Även där vill jag förstå varför vissa partier fattar sina beslut till synes utan att fundera över konsekvenserna av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.