Att tiga och samtycka

Talesättet att den som tiger också samtycker stämmer väldigt ofta. Kan det vara så illa, att det stämmer även i detta fall?

I mitt inlägg "Vännäsmönstret är välkänt" var jag medvetet provocerande genom att påstå att oppositionen inte behöver ta ekonomiskt ansvar.

Ingen har än, inte ens i en kommentar, tagit avstånd från det påståendet. Var det kanske så dumt, att ingen velat offra tid på att bemöta det eller är det kanske rent av så illa, som jag i rent provokativt syfte påstod i inlägget?

4 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    I åtskilliga möten i budgetberedningen och kommunstyrelsen har majoritet eftersökt ett motsvar när de inte samtycker.

    Det enda svar vi lyckats få ifrån dem i budgetarbetet är att det ”krävs grabbatag” i ekonomin.

    Jag har försökt få en förklaring på vad ett ”grabbatag” är och vad det betyder, både i form av ord och förklaring och i rena siffror, men det kommer inget.

  2. Hans-Inge Smetana

    Kalle!
    Jag har helt enkelt inte svarat för jag har inte läst det förrän nu.
    Jojo Andreas. Denna kommentar om åtskiliga budgetberedningar kommer från en som bara suttit med en gång. Då kan du inte veta att vi under många år lagt en gemensam budget i Vännäspolitiken. Då krävs inga motsvar för då är man överens. Men det kan ju du inte veta då du inte varit med så skriv inte åtdkilliga utan ett. Det är mer korrekt. För även en Vänsterpartist vill väl hålla sig till sanningen eller??
    Kalle Du har inte heller varit med i diskusionerna i budgetberedningen. Nog har många av oss i oppositionen tagit asnvara för saker o ting. Mer än vi egentligen behövt göra. För rent formellt är det som du skriver att oppositionen inte vehöver ta asnvar men i Vännäs är vi unika. Tro mej för jag har koll på många kommuner i länet o landet där det funkar på helt annat sätt. Så ditt ”Vännäs mönster” känner jag nog inte till som du vill se det.

  3. Andreas Jansson

    Det stämmer Hans-Inge, jag har bara varit med i kommunstyrelsen efter valet.

    Det jag menar med åtskilliga gånger är alla de budgetberedningsmöten vi hade, de var många och inte ett.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2011-08-13 23:22)
    Det kan du väl ändå inte mena, Hans-Inge? Menar du verkligen att oppositionen ”formellt” inte behöver ta ansvar? I ett läge, där den nuvarande majoriteten bedöms sitta säker, bör nog därför alla akta sig för att rösta på partier, som har liten chans att hamna i en majoritetssituation.

    Vad du än säger Hans-Inge, så fortsätter jag ändå att inbilla mig att även oppositionen vill känna ansvar för vad den gör i det politiska livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.