”Stackars” KD

Nu har en annan av KD:s toppolitiker tvingats ta skulden för vad starkare krafter i regeringen tycker.

Jag tänker förstås på KD-ministern Maria Larsson, som nu får klä skott för regeringens ovilja att ersätta de illa behandlade barnhemsbarnen. Jag tror nämligen att hon kanske gärna hade velat gå med på upprättelseutredningens förslag, som bl.a. innebar att ersättning skulle utgå.

Stackars henne och därmed stackars KD som inte bara måste stå för ett nej utan dessutom göra det med en så otroligt dålig motivering.

"Dokumentering saknas" är ett av de motiv som anges. Under dagen har jag läst och hört att dokumentation verkligen inte saknas.

Att säga nej till sänkt pensionärsskatt var inte något som KD ville. Frågan om partiet innerst inne också vill säga nej till utredningens förslag om ersättning, men det får vi väl förmodligen aldrig veta.

Kanske Smetana från Vännäs med sina goda kontakter uppåt i sitt parti kan ge ett svar på min fråga.

 

5 kommentarer

  1. lf

    Det är mycket tråkigt att regeringsmajoriteten struntar i de illa behandlade barnhemsbarnen.
    Men vet du vad som är också tråkigt är att KD förlorade striden om restaurangmomsen.Den största bransch där det förekommer fiffel och båg.
    Man pratar om arbetstillfällen.
    Men att satsa inom sjukvård,åldringsvård m.m det lämnar de därhän.
    Hur kan regeringen prioritera på detta sätt.

  2. Hans-Inge Smetana

    Jo det ska du få. Den interna kritiken talar nog sitt tydliga språk coh samtidigt den förändring som nu blir i frågan. Maria har tagit denna utredning på allvar o ville göra bättre av det, men som ni vet är det fler som bestämmer i regeringen. Men nu gör ju också statsministern en pudel. Skulle hända oftare. Så jag tror nog att det blir ersättning. Och det är fullt riktigt att dessa människor ska få kompensation även om pengar inte kan göra det ogjort.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2011-09-14 15:37)
    Bra KD! Man behöver inte alltid skämmas för sitt pudlande, särskilt om tidigare gjort så gott man kunnat utifrån de förutsättningar man haft.

    Tänk nu bara om vi kunde tro att statsministerns pudel kommer uppriktigt inifrån och inte bara är ett sätt undgå ännu en förlust I Riksdagen!

    Ärligt menad tror jag faktiskt att en eventuell pudel från Maria Larsson skulle vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.