Media Markt v. Elgiganten

I dag fick jag erfara hur utlämnad man är i situationer, där specialkunskap krävs. Det gäller t.ex. när skall köpa hemelektronik.

En ny DVD-spelare skulle jag ha och den skulle klara av att spela upp videofilmer av diverse olika format. Alla sådana tar visst också Blu rayskivor. Den skulle också ha en egen hårddisk. En sådan köpte jag på media Markt men fick den inte att fungera och då inte ens med "riktiga" köpvideor. Scenerna visade i sekundslånga stycken och från själva spelaren hördes ett missljud.

Tillbaks till Mediamarkt och pengarna tillbaka och med ett förslag från dem att invänta en leverans med lämpliga spelare inom kort.

Då åker jag till Elgiganten och där säger man bestämt att spelare med hårddisk som numera säljs inte fungerar om man inte har ett abbonemang från ComHem eller liknande kabel-tvföretag.

På väg hem gör jag att ytterligare besök hos Media Markt och då veta av dem att Elgigantens information är felaktig!

På båda ställena gav man ett förtroendeingivande intryck även om man på ett av ställena inte tycks veta, vad man säljer.

Vilket ställe detta är återstår att se.

 

3 kommentarer

  1. lf

    Min kommentar är inte relevant men jag måste reagera. Aftonbladet slår med stora rubriker upp att en katt har fastnat under en ICA butik i Västsverige.All tillgänglig räddningspersonal har samlats för att lösa detta problem.Till och med i SVT har man uppmärksammat detta problem.
    Vi har enorma problem att sköta våra äldre som har ramlat och inte kan ta sig upp.
    KG hjälp mig att proritera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.