Inte som i Brån

Ja, inte är det som i Brån att förflytta sig från en plats till en annan! Avstånden är mycket längre, mer folk trängs överallt, hotet om ficktjuvar är större och tunnelbanan är knepigare än där hemma.

I går  på den första dagen har vi i alla fall lärt att förstå tunnelbanan och inser hur otroligt bra den är och att man faktiskt kan ta sig i stort sett var som helst med den.

Vi fann det mål vi var ute efter utan alltför stora problem. Vi hittade också till den park, där saker var på gång i anledning av den stora festival som pågår i staden. En annan sak var att vi fick vända om hem direkt på grund av ett ihållande regn. Paraplyerna hade vi lämnat hemma i lägenheten!

Men i dag skiner solen…

4 kommentarer

  1. marcel

    Hej Kalle o Peggy. Trevligt att få semesterrapporter det är nästan som att vara med!
    SE UPP för ficktjuvar, de senaste två rapporterna jag fått av nära anhöriga på besök i Barcelona var just att de eller medresande i sällskapet blivit ”ficktjuvade”.
    Ha det skönt!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till marcel (2011-09-26 20:39)
    Hej Marcel m.fl.
    Vi hade ju hört talas om risken med ficktjuvar. Däfär lämnade vi alla plagg hemma i Brån som har fickor. Här skall minsann inte några fickor tjuvas av oss!

    Skämt åsido! Vi har klarat oss hittills och har det jättebra.

  3. Monica Wahlström

    Ny borgmästare har lovat krafttag mot ficktjuvarna, men alltför många har samma erfarwnhet som marcels anhöriga :((

    Det är ett mycket stort problem, och verkligen tragiskt att detta otyg fått sådant fäste i den annars så trrevliga sraden!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2011-09-26 22:32)
    Tragiskt är det förvisso och säkert mycket svårt att få stopp på också, men som sagt – hittills har i alla fall vi klarat oss. Vi inser att vi inte därför får slappa av i vår aktsamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.