Tio timmar på sta’n

Litet rädd var jag nog under min första linbaneresa!

Nu är vi tillbaks i vår lägenhet efter tio timmars såväl intressant som svettig vistelse runt om i Barcelona.

Den vackra dagen började med en promenad så långt vi kunde upp på Mountjuic, som vi tror inte bara är namnet på den statsdel vi bor i utan också namnet på berget.

Trots min höjdrädsla fortsatte vi sedan med linbana upp till kastellet (som vi förstår inte varit ett slott/castle som vår reseguid hade översatt det till utan just en kastell).

Från Castell de Montjuic hade vi en imponerande utsikt över större delen av Barcelona.

Trots att vi hade betald en tur och returbiljett med linbanan valde vi sedan att gå ner från berget för att i nämnd ordning passera det nationella konstmuseet, olympiska museet och arenan där två OS har hållits för att till sist avsluta med en runfvandring i Poble Espanyol de Barcelona. Det sistnämnda är ett stort område med kopior av byggnader från olika delar av Spanien och massor av butiker och serveringar.

Det kändes faktiskt lika fel att behöva betala inträde där som på Nolia, Eftersom det till stor tycktes gå ut att få besökarna att handla i de många butikerna.

Dagspasset avslutades med promenad länga La Rambla, sedan vi haft litet problem att ta oss dit med rätt tunnelbanelinje.

Ont i fötterna har vi nu båda men i kväll skall vi ut igen bl.a. för att beskåda ett jättefyrverkeri utanför Museu Nacional d’art de Catalunya.

 

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.