”Fakturagranskning” och Juholt

"Allt" är nog för tillfället både sagt och skrivet om Juholts lägenhetsaffär. Jag saknar dock en aspekt i sammanhanget.

Är jag verkligen ensam, som undrar hur man kunde betala ut bidrag för hela hyran, trots att man visste att både han och hans sambo/kulbo/flickvän också stod på hyreskontraktet? Det visste man ju på riksdagens "lönekontor", eller hur?

Juholt tog på sig hela ansvaret, när han inför TV-kamerorna erkände att han gjort fel. Att ens antyda att ansvaret för det felaktiga bidraget också till en del låg hos andra, skulle ha varit ytterligare en dumhet av honom.

Nu var det ju förstås ingen räkning, som Juholt skickade in för att få sitt hyresbidrag. Snarare var det ett underlag för utbetalningen. Den eller de som ytterst ansvarade för utbetalningen av hyresbidraget, hade alltså ett underlag som visade att Juholt bara borde ha fått halva det belopp som hyran kostade enligt hyreskontraktet.

Det enda man orkade titta på var tydligen beloppet och rutan som Juholt hade satt sitt kryss i. DET var väl ansvarslöst om något? Eller kände man inte heller där till de regler som gällde i sammanhanget?

Oberoende av detta, så har jag personligen fått nog av Juholt som partiordförande.

 

3 kommentarer

  1. Job

    Att lita på folk är en lyx som bara välbeställda kan unna sig, de fattiga har inte råd.
    Utveckla fallskärmen Juholt!

  2. Hans-Inge Smetana

    Intressant vinkel du har att det kanske är de som betalat ut hyran som har gjort fel. Det är kanske därför som Juholt välkomnar förundersökningen för han tror sig bli rentvådd. Ja du kanske har lösningen Kalle.

    Men nog får han svårt att få svenska folkets förtroende efter detta. Vi ska komma ihåg att Mona fick dras med dessa toblerone hela sin politiska tid. Och det var betydligt lägre summa än det vi nu pratar om. Men kan det vara för att hon är kvinna?

    Bra är det inte i alla fall. Jag tror faktiskt att hans förtroende är förbrukat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.