Den skämtsamme Hans-Inge

Den skämtsamme Hans-Inge har i ett blogginlägg verkligen ägnat tid med att "kommentera" mitt erbjudande om delägarskap i ett äldreboende.

Jag skrev mitt inlägg i skämtsamt ordalag och får väl skylla mig själv att svaret blev i samma anda. Mitt syfte med inlägget var förstås att peka på att utan skattepengar blir det ingen vinst, som alla inklusive Hans-Inge, säkert förstod. De uteblivna skattepengarna till driften ger en lika utebliven vinst för företaget. Då blir det heller inget att placera i något skatteparadis. Det sistnämnda är nog den enda fördelen med mitt förslag om ett helprivat äldreboende.

Hans-Inge funderar ändå på att acceptera erbjudandet om delägarskap och det kanske beroende på att han inte läste den avslutande styckena i mitt inlägg. Där skulle han t.ex. ha sett att jag dragit mig ur det hela baserat på mina egna argument i inlägget. Så här skrev jag:

 

 "Nu är det bara ett litet krux med hela idén. Jag har nämligen inte hunnit fråga Hans-Inge än, om han ställer upp på tanken om ett privat särskilt boende för äldre, när boendet självt måste generera sin vinst och inte kan leva på skattepengar.

Vid närmare eftertanke ställer jag nog inte upp själv heller. Jag lever nog bättre på den skattefria räntan på mina 100 miljoner!"

Nu hoppas jag bara att nämndemannen tillika polisstyrelseledamoten Smetana lägger ner sina planer på att närmare utreda hur det står till med mina undangömda 100 miljoner.

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Så besviken du gör mig Kalle. Todde verkligen att vi kunde bli bra kompanjoner. Men nu får jag söka mig en annan finansiär. Men mitt erbjudande att du får vara den första gästen står kvar. O jag är väl inte helt omöjlig. Du får fortsatt en styrelseplats trots att jag mest troligt aldrig kommer se röken av de utlovade 100 miljonerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.