Tingsrätten kallar

I går fick jag en kallelse till en huvudförhandling i tingsrätten. Den får mig verkligen att undra om inte tingsrätten har anledning att se över rutinerna för hur deras kallelser är formulerade.

Självklart vet jag vilket mål förhandlingen avser, eftersom den föranletts av en polisanmälan som jag har gjort. Speciella omständigheter i ärendet gör dock att jag inte förstår vad jag skulle ha att tillföra målet som vittne.

"Förhöret med Er gäller:", står det i kallelsen och borde ha gett svar på min undran. Man har t.o.m. på gammeldags sätt skrivit "er" med stor bokstav.

Men den enda upplysningen om vad förhöret gäller finns i följande stycke:

"Ersättning för att ni kommer
Om Ni förlorar arbetsinkomst eller har andra kostnader med anledning av förhöret, har Ni rätt till viss ersättning. Ni kan också få ett förskott. Se under upplysningar."

Jag skall alltså förhöras om de ersättningsanspråk jag har för att bli förhörd om just det!!

Jag ringde förstås till tingsrätten och fick prata med en jurist där. Om jag förstod honom rätt, fanns inte så mycket mer att göra för mig än att ringa åklagaren, som ju är den som vill ha mig som vittne vid förhandlingen.

Nyss ringde jag henne och får då veta att hon inte är anträffbar förrän på måndag. Då är jag i Michigan, USA, och har inte för avsikt att ringa henne.

 

 

4 kommentarer

  1. Benny Fransson

    Ibland kan man ju börja undra vad man kallas till, och varför. Skulle vara intressant med en polishämtning från USA?
    Ha en bra resa Kalle !

    Benny (gammal arbetskamrat)

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Benny Fransson (2013-05-08 11:02)
    Inte så dumt att bli hämtad i Paris heller, där vi är under huvudförhandlingen i tingsrätten!

    Tack för hälsningen. Första USA-resan åkte vi flott från Brån till flyget med herr Fransson vid ratten. Den här gången, min 19:e, åker vi i en KIA, ett bilmärke som nog inte ens fanns den gången.

  3. Hans-Inge Smetana

    Ja det var en minst sagt knepig kallelse. De mäste ha glömt skriva vad det handlar om. Eller så har du maskat bort det.
    Men du vet ju vad det handlar om och jag önskar dej lycka till med vittnandet. En viktig uppgift som tyvärr allt färre ställer upp på. Men är viktigt för att rätt kunna dömma gärningen.
    Eftersom jag att antal gånger suttit o ska fälla avgörandet och så saknar man en o annan vittnesuppgift som hade gått säkerställa så känns det frustrerande.
    Så lycka till!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2013-05-09 11:13)
    Nej då, jag har inte maskat bort mer än datum och namn på den åtalade.n Sedan är det inte en fråga för mig om jag ”ställer upp” eller ej. Jag är i stort sett tvingad att göra det, varför vi har fått boka om en resa till paris! Semester är inte skäl nog. Vite på 2 000 hotar man dessutom med. Kul om DU satt med som domare också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.