Bostadsbyggande i fokus

bostadsbyggandeVi socialdemokrater har under senaste året fokuserat på åtgärder för att öka byggandet av bostäder. Vi har hög prioritet på att bygga bort bostadsbristen. Målet är nu satt till 2000 enheter/år.

Vi har -trots en ökning av bygglovsärenden med 30%- lyckats minska handläggningstiderna från sju till fem veckor. Ett nytt system med ansökningsförfarande via webben är infört. Vi har fattat beslut om att utöka mängden byggklar mark samt att ”dammsuga” kommunen på mindre byggbar mark för de små företagens behov.

Det är av stor vikt att ha en bra dialog med branschen, nya idéer och förslag kommer ofta fram i dessa dialoger. Idag ska jag träffa ett mindre byggföretag som uppmärksammat att Umeå satsar på bostadsbyggandet. Jag ser fram emot en konstruktiv diskussion som kan leda till något mycket bra för Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>