Finansminister Magdalena Andersson (S) besöker Umeå idag

Magda2Idag har vi i Umeå finansminister Magdalena Andersson (S) på besök. Då vi även har kommunfullmäktige idag passade jag på att träffa finansminister vid ett tidigt frukostmöte.

Under mötet aktualiserade jag frågor av stor vikt för Umeås utveckling. Vår stora satsning på bostadsbyggande och vår tillväxt av såväl nya arbetstillfällen som nya medborgare hade Magdalena Andersson naturligtvis redan koll på.

Mina inspel i diskussionen handlade framförallt om vikten av kommande infrastrukturs satsningar så som Midway Alignment med färjan över Kvarken och Norrbotniabanan. Magdalena Andersson var mycket tydlig med att Norrbotniabanan ska byggas och tog med sig informationen kring vikten av Midway Alignment och behovet av en ny färja över Kvarken.

Jag var även tydlig med att vi mottsätter oss den flygskatt som nu diskuteras. Som jag bloggat om tidigare efter att ha satt mig in i utredningen av flygskatten. Flygskatten ger inte de miljö- och klimateffekter som önskas och har dessutom  negativa effekter på såväl ekonomi och konkurrenskraft som behovet av resor.

Nu har vi precis påbörjat kommunfullmäktige så jag återkommer under dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.