Frågor utan svar

Jag har till sist börjat förstå att bloggen tjänar inte helt det syfte som jag skulle önska. Frågor kan man ställa hur många som helst. Svar skall man dock inte räkna med i särskilt stor omfattning.

Jag ställer ibland frågor rakt ut i luften i mina blogginlägg med förhoppningen att de som sitter inne med svaret skall dela med sig av det. En del är förstås mera retoriska sådana men andra är av mera konkret karaktär. Förhoppningarna om svar grusas för det mesta.

Även med nå’t finger amputerat på ena handen skulle jag på de återstående fingrarna på den handen kunna räkna dem som har vänligheten att svara på mina frågor.

Ett varmt tack vill jag rikta till dem. Ibland får jag t.o.m. svar per telefon.

Men varför ringer jag inte i stället till folk och ställer frågorna direkt? Jo, bara därför att jag inbillar mig att svaren skulle kunna intressera fler än just mig och att de därför helst borde kunna läsas som kommentar till min text.

Så var det kommentarerna i allmänhet… Där håller jag med Mästerbloggerskan i fiskestövlar (om hon nu ursäktar benämningen). Kommentarerna betyder så mycket också för mig, men även beträffande dem är det bara ett ringa fåtal som orkar lämna en liten kommentar då och då.

Åter till inledningen – visst skulle väl bloggen också kunna användas som ett ställe att ställa frågor på? Eller är den bara avsedd för vanliga enkla "dagboksanteckningar" blandade med roliga kåserier och djupa samhällsanalyserande texter?

 

 

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Annelie

    Bloggen är väl ett alldeles utomordentligt ställa att ställa frågor och få svar på. Däremot tror jag att man får vara ganska tydlig med när man verkligen är intresserad av att andra ska svara.

    Som den bloggläsare jag är läser jag ofta frågor och konstaterar för mig själv att jag också är intresserad av svar på frågor som ställs och återkommer till bloggen i fråga för att se om någon skrivit något. Däremot är det sällan jag kommenterar något själv bara för kommenterandets skull om jag inte har ett direkt svar på frågan.

    I klassisk svensk anda tror jag att vi är många som tänker att ”inte bryr väl sig någon om vad jag har att säga” eller ”det finns säkert någon annan som vet detta bättre än jag”.

    Jag tycker att det är jättebra att du lyfter frågan och tydliggör att ni bloggare faktiskt vill ta del av vi läsares åsikter och inte bara delge era egna. Ska absolut försöka att själv bli bättre på att kommentera och lämna avtryck! Hoppas fler hoppar på samma tåg!

  2. Gunnel Forsberg

    Vilket bra svar av Anneli! Ja Kalle det är ju alltid lika roligt när någon faktiskt gör sig besvär att lämna ett avtryck efter läsningen av det man skrivit. Det betyder så mycket mer än någon kan tro. Vad gäller svaret på din fråga så håller jag med dig i att bloggen borde vara ett utmärkt ställe att få svar på ett och annat.

  3. Ingemar Wincent

    Instämmer med föregående skribent!

    Jag ställer själv många frågor på min egen blogg, just med förhoppningen att folk ska nappa på betet så att diskussioner uppstår. Jag tror nämligen det är bra att folk får tillfälle att vädra sina åsikter och inse att att alla inte tycker som en själv.

    Tummen upp för detta inlägg!

  4. Peggy

    Det finns säkert många bloggläsaren som har egen åsikt och skulle gärna svara på vissa frågor. Som Annelie nämnde, det är säkert några få läsare som tror att ”ingen bryr sig om mitt svar”. Men jag misstänker också det flesta är rädda för ett Briggen:liknande anfall mot deras svar. Kanske om du lovade att be VK om att ta bort eventuella elaka kommentarer till svaren som du får, skulle du får fler svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.