Fräckt av mig

Härmed har jag fräckheten att antyda att en professor också skulle kunna vara påverkad av sin politiska grundsyn, när han ger sina analyser.

När Tommy Möller i Agenda skyller en del av Moderaternas problem i sjukförsäkringsdebatten på den s.k. mediabilden, kan han ändå kanske vara påverkad av sin egen politiska bakgrund.

Så här säger Wikipedia om honom (om det nu är samme Möller förstås):

Möller var under studietiden medlem i den borgerliga studentföreningen Heimdal som då var medlemsförening i Fria moderata studentförbundet.

8 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Fräckt? Nej, jag tycker att det är välgörande att lyssna till personer som, likt barnet i sagsn om Kejsarens nya kläder, säger de förlösande orden. ”Titta, han är ju naken”

  2. Hans-Inge Smetana

    Nej men så du säger Kalle.:-) Jo visst är det så att professorer har politiska färger bakom. Det är tydligt många gånger. Inte sällan anser jag att röd partitillhörighet finns. Men det är ju kul att du påpekar det när det är åt andra hållet. (hade inte väntat mig att du påpekat det om det varit budskap från annat håll) Men vi är fullständigt överens i sak.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2009-12-22 16:09)
    Anledningen till att jag skrev just den kommentaren var att jag strax innan hade läst hur en känd Moderat från Vännäsby förtjust hade nämnt just vad denne professor hade sagt i TV.

    Såklart har du rätt! Det finns alltid anledning att fundera över varifrån alla sakkunniga uttalande kommer. Även professorer är ju människor, som kanske inte helt kan frigöra sig från sin egen politiska bakgrund.

  4. Jan Nilsson

    Mja, kanske inte så fräckt, men möjligtvis aningen korttänkt?
    Om varje professor, journalist, kommentator eller samhällsvetare som i ungdomen var medlem i en vänsterorganisation var diskvalificerad från att ge ett omdöme i en politisk fråga – skulle vi inte ha ett väldigt tyst samhälle då?
    Själv är jag övertygad om att han har rätt både i att Moderaternas (temporära) nedgång till stor del beror på mediabilden och att vi ”Nya Moderater” faktiskt finns och inte är en fint.

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2009-12-22 16:20)
    Skrev jag att Möller skulle vara diskvalificerad från att tycka i politiska frågor, Jan? Såklart att varken han eller andra experter med politisklt förflutet skall fråntas rätten att yttra sig liksom alla andra. Däremot menar jag att det ju inte skadar om de som lyssnar känner till deras bakgrund.

  6. Jan Nilsson

    Nej du skrev inte så, medges. Helhetsintrycket av professorns medverkan i Agenda tycker jag andas klar objektivitet. Han väjer inte för negativa saker heller. Det är inte alla, med känd eller okänd bakgrund, som uppvisar en sådan.

  7. Isak

    Förlåt Kalle och Jan att jag lägger mig i.För ett år sedan
    så tyckte jag att Herr Nilsson hade en något märklig in-
    ställning till objektivitet. Rektor Nilsson skulle i und-
    ervisningssyfte i mediapolitik undervisa och åskådliggöra
    journalstik. Han hade inbjudit VK men tyckte inte att det
    var nödvändigt att bjuda in VF, antagligen av kostnadskäl.
    Att under sådana förhållanden och att man dessutom är pol-
    itiskt förtroendevald är diskvalificerande. Sen vet inte jag vad som är tillåtet i dom religiösa friskolorna. Men
    jag blir då mycket betänksam.

  8. Jan Nilsson

    Isak, du är ute och cyklar så det sjunger om det igen. *s* På ett par olika plan.
    I regel inbjuder jag VF först om det är något. Det handlar om det där med ”underdogismen”.
    Så gjorde jag när Mariaskolan skulle iväg på sin 800-milaresa. Den gången sände inte VF någon, men VK använde halva framsidan till den. Andra gånger är det VF som skrivit. Jag prenumererar omväxlande på tidningarna och hoppas verkligen att VF får finnas kvar som självständig tidning.
    Det här behöver jag inte säga åt dig, men jag fick lust att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.