Ömma moderattår

Nu har jag visst trampat på ömma moderattår. Annan slutsats kan jag inte dra av Wirenblads reaktion på mitt blogginlägg från i morse. T.o.m. Riedel från Umeå lyckades lika illa som Wirenblad att rätt förstå vad jag skrev och ryckte därför ut för att trösta.

Wirenblad kände sig personligt påhoppad av att jag råkade nämna honom som ett exempel på en frisk och lycklig Moderat. Han kände sig tydligen så illa berörd av det som jag beskrev, "om än fördomsfullt", om Moderater i allmänhet, att han förmodligen på grund av detta förlorade den förmåga till den läsförståelse som jag trodde honom besitta.

Först fick han (och Riedel) det hela till ett personangrepp på honom och inte ett angrepp på det som jag tror gäller för Moderater i allmänhet. Därför måste jag nu förtydliga en del av vad jag skrev för både honom och Riedel.

Att arbetslöshet "möjligen är någon han läser om" skrev jag. Med det menade jag bara att han inte ÄR arbetslös själv och inte heller hans sambo.

Om hans och hans sambos ekonomi vet jag givetvis ingenting mer än vad jag har kunnat förstå av hans många blogginlägg. Ett särskilt stort personangrepp kan man väl inte påstå att det är och inte ens detta jag att "inbillar" mig att sambons lön inte heller är så dålig. Inget personangrepp alls, enligt mitt sätt att se på personangrepp.

I den senare delen av mitt inlägg pratar jag inte längre om Wirenblad och hans failj utan om de oerfarna ungdomar som står i begrepp att rösta på Moderaterna. Det är för dem livet leker och de är de jag menar saknar erfarenhet av arbetslöshet, sjukdom m.m. Wirenblad tar åt sig och upplever sig personligen påhoppad.

Det är för mig helt främmande att personligt "hoppa på" enskilda människor i mina blogginlägg och jag tror inte heller att jag någonsin gjort det.

Så var det det där med att bli "dumgjord". Ju fler inlägg jag läser från moderathåll om hur tokigt allt som vänstern står för jämfört med Moderaternas sanningar, så känner jag mig dumgjord. Och du Wirenblad är inte så dålig på det. Mitt inlägg gav dig ytterligare ett tillfälle att ventilera din vrångsyn vad gäller den socialdemokratiska ideologien..

12 kommentarer

 1. Ej moderat lyckselebo.

  Var var Sossarna på -70 -80-talet, när folk med de ”rätta kunskaperna” lurade stat & kommun på olika bidrag. Jag vet att fler sk. bidragstagare hade bra mycket bättre ekonomiskt ställt än vi som jobbade. Men det är klart jag bodde ju i mellansverige då, så de problemen fanns nog inte här uppe i höga nord.
  Personligen tycker jag att vi ”gamla uvar”, kan låta de yngre försöka rädda ”lilla Sverige” efter alltför långt Socialiststyre.
  .

 2. Katarina Hampusson

  Hej Karl-Gustav, jag har läst båda dina inlägg och jag tycker inte det här blev riktigt lyckat. Du har själv bl.a i kommentar i min blogg haft synpunkt när Monica W kommenterade min huvudmans ekonomiska situation. http://blogg.vk.se/katarinahampusson/2010/04/12/en-date-med-rut-166400/#kommentarer.
  Du hade en jättebra blogg där du tog upp diskussionsklimatet. http://blogg.vk.se/kgs/2010/07/17/dumgjord-av-alliansen-179665/#kommentarer.

  Det blir två kommentarer…

 3. Katarina Hampusson

  Jag måste få fråga, tror inte du att moderaterna har en likvärdig genomsnittsprofil som t.ex socialdemokraterna? Anledningen till att jag frågar är att du med ditt inlägg tangerar att kategorisera väljargrupper. Med ditt inlägg undrar jag om inte du fått ventilera en vrångbild av moderater?

 4. Jan Nilsson

  Kalle, jag tror jag förstår hur du tänkte ditt inlägg, men nog hickade jag till över det du skrev. Hade nog också läst det som ett personligt påhopp om det gällt mig. Tyckte också det var ”modigt” att skriva så personligt om en man inte känner till varken person eller omständigheter.

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Katarina Hampusson (2010-07-29 14:55)
  ”modigt” menar du nog inte, antar jag. Men fortfarande förstår jag inte varför HAN skulle ta åt sig starkt. Allt vad jag förmodade om honom byggde ju bara på den kännedom jag fått om honom via hans blogginlägg. Något direkt fel fanns väl inte i det jag skrev.

 6. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Katarina Hampusson (2010-07-29 14:55)
  Vad Monica gjorde var ju att med din huvudman som exempel försöka visa att andra än rika också har nytta av RUT. Med den kommentaren såg det ju ut som om hon visste att din huvudman inte var var ”rik”. Mot den bakgrunden ställde jag min, som jag tyckte, befogade fråga.

 7. Andreas Jansson

  Jag tycker det var bra skrivet, det är ett ämne som inte så ofta kommer upp för diskution. Själv känner jag Fredrik, till viss del som föredetta arbetskamrat. Jag tycker inte att det var ett personligt påhopp. Då ser jag det värre att Vännäsmoderater kallar mig för kommunist.

  Sen Fredrik ingående självanalys till bloggsvar , jag vet inte, men jag är nästan säker på att han inte talar hela sanningen.

 8. Edward Riedl

  Alla kan vi gå över gränsen någon gång ibland. Det behöver inte vara mer dramatiskt än att man då ber om ursäkt och går vidare. Om du funderar i lugn och ro tror jag du också inser att du den här gången gick lite väl långt. Utan att känna dig så har jag fått uppfattningen att du ändå är reko. Jag tror därför att du på lämpligt sett kommer att be om ursäkt till Fredrik.

 9. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Edward Riedl (2010-07-29 16:45)
  Jag brukar inte ha svårt att be om ursäkt, när jag sagt, skrivit eller gjort något dumt. Men om det skall ha någon mening, d.v.s. jag måste verkligen förstå vad för fel jag gjort, innan jag kan be om ursäkt. Just nu förstår jag det inte. Kanske om jag skulle prata med den förfördelade…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.