Känsla av obehag

Aldrig tillförne har jag under en valrörelse upplevt en så stark känsla av obehag som jag gör under den här valrörelsen. Det beror inte på de dåliga opinionssiffrorna för Socisldemokraterna, som det nog ligger nära till hands för många att tro.

Känslan av obehag ligger i den omständigheten att jag nu verkligen känner mig som en del i den stora massa, somibland inför ett val får det mindre hedrande namnet valboskap.

Min röst den 19 september tycks nu alla partier, ingen nämnd och ingen glömd, betrakta som något de kan köpa. Bästa budet i reda pengar vinner tror man skall få köpa den. Nästan dagligen höjer regeringssidan sitt bud liksom även oppositionen gör det. Det verkar nu vara viktigare än något annat med just denna budgivning.

Härmed meddelar jag högtidligen att jag inte är till salu. Mitt val kommer definitivt inte att styras av alla de löften som dagligen ges om att öka innehållet i min plånbok. Alla de partier som nu t.ex. kommit på att pensionärsgruppen är en stor och viktig grupp inför valet och på grund av det ger olika fina pensionsbud, väcker närmast förakt från min sida än sympati.

Jag försöker, så gott det nu går, att välja det parti på vars ideologi jag tror och glömmer att även det partiet vill "köpa" min röst med sina olika löften kopplade till min plånbok.

 

 

6 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Visst, ibland kan man bli trött på allt prat, prat, prat. Men skillnad finns. Oppositionens fina erbjudande till pensionärerna handlar väl mest om att likställa skatten med löntagarna. Det tycker jag är viktigt, sänkt skatt är ointressant. En pensionär ska inte betala så mycket mer i förhållande till löntagarna.

    Alliansen har ju ordnat det hela så ”förträffligt” såsom det ser ut nu. Klart att de har ett spelrum. Lika tycker de inte att det ska vara, varför förstår jag ej. Sen har de ju sett att det fungerar att ta av pensionärer – vi blir bara en buffert i dåliga tider.

  2. Hans-Inge Smetana

    Kalle du glömmer väl inte att på perssons tid så gjordes ingen skattesänkning för pensionärerna. Men alliansregeringen har det gjorts tre sådan för pensionärerna. Så att säga som kommentaren här intill att regeringen har tagit från penionärerna är ju helt fel utifrån fakta. Sen kan man ha olika politiska åsikter men rätt ska vara rätt.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-08-25 21:24)
    Mitt inlägg handlade inte om vad som varit utan bara om det obehag jag nu känner, när alla partier vill köpa min röst genom att t.ex. lova en sänkt skatt för pensionärer.

    Obehagligt är det också att inse att det i det ”köpet” inte längre handlar om den så länge omtalade arbetslinjen.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Lena Strömberg (2010-08-25 20:33)
    Du är klok du och jag har ingenting att invända mot det du skriver.Obehagligt är det dock att se hur alla partier vill ha min röst som pensionär och försöker få det genom at lova skattesänkning för pensionärsgruppen.

  5. Lena Strömberg

    Hans-Inge!
    Nu får du allt läsa lite bättre… Det är klart att regeringen har tagit pengar av pensionären genom att framhärda att det ska vara olikheter i skatt mellan pensionärer och löntagare.
    Pensionärens köpkraft blir då sämre, eller hur.
    Min hyra och min mat blir s a s dyrare än för den som har skattelindring.
    Att regeringen sedan har duttat lite kronor här och där för att mildra det hela har inte med saken att göra. Orättvisan kvarstår, regeringen vill inte att skatten ska vara lika. Det är helt ofattbart med en sådan idé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.