Byaskolor och demokrati i Vännäs

En 26 år gammal insändare i VF från förra gången då debattens vågor gick höga om Brånsskolans framtid

För min del är jag i dag lika förvånad över hur skolbevararna ser på begreppet demokrati. Jag hoppas att någon orkar läsa den gamla insändare just ur den aspekten.

Naturligtvis ser jag som Brånsbo helst att Brånsskolan blir kvar. Men eftersom vi (= en majoritet av kommunens röstande) i bästa demokratiska ordning valt dem som som skall styra och ta ansvar för vår kommuns totala verksamhet, väljer jag att lita på att de handhar även denna fråga på bästa sätt.

Jag har f.ö. noterat att ingen bemötte min insändare daterad 861106. Möjligen berodde det på att det nog var svårt att bemöta just det jag skrev om demokrati.

8 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    Demokrati är något som är lika över tid men så svårt att förstå när man drabbas själv.
    Jag hoppas att många läser din insändare från 1986, det du skriver är lika sant då som nu.

  2. Peggy Sjöström

    Vilka utmärkt inlägg d.v.s. bägge två! Din syn på demokrati är klok, beundransvärd och riktig! Demokrati har beskrivits som två vargar och en får som röster på vad skall ätas till middag. Denna beskrivning på demokrati kan upplevas som orättvist men det är ändå det bästa politiskt system som finns.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2013-02-09 19:45)
    Men det ”fantastiska” kan ju tolkas på olika sätt. Kanske var jag klok och kunnig i den demokratiska processen då liksom nu. Men det kan förstås också vara ett tecken på tjurskallighet och total avsaknad av ett utvecklat sätt att tänka. Jag föredrar förstås den första tolkningen.

  4. Monica Wahlström

    Mycket intressant! Hann läsa länge innan jag förstod att det var ”frân förr”!

    Det ligger mycket i det du tar upp. Jag kan tycka det är en aning provocerande med tendensen att kunna engagera sig hur mycket som helst – när en fråga på ett väldigt personligt och egoistiskt plan berör, för att under alla annan tid inte bry sig…

    Sedan finns delar i den demokratiska processen som i just byaskolefrågan denna gång känns som att de inte har skötts på ett helt igenom klokt sätt, där information kanske är en del… Det blir spännande att se vilket förslag som går från KS till KF imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.