Kan KD och Fp tas på allvar?

Två partier som ivrigt har förespråkat ett bevarande av byaskolorna i Vännäs, betedde sig minst sagt märkligt i kommunfullmäktige i går.

Jag tänker förstås på Krisdemokraterna och Folkpartiet. När det stod klart för dem, att de inte skulle få som de ville, vände de ryggen åt hela tillställningen. De varken reserverade sig eller gick med de partier som föreslog återremiss.

I ett annat blogginlägg läser jag att de båda partiernas motiv var att de tyckte att det var onödigt, eftersom det ju var samma majoritetsförhållande i kommunstyrelsen. Man skulle alltså inte heller där få som man ville.

Med den märkliga argumenteringen kan man nästan fråga sig, varför det överhuvudtaget deltog i fullmäktige-sammanträdet. Majoriteten där skulle ju inte heller låta dem få som de ville.

Kanske är jag nu litet väl oförskämd mot de  trevliga personerna Smetana och den minst lika trevliga Monica Wahlström, men tanken går osökt till barn som inte får som de vill.

De lägger sig ibland ner och sparkar och skriker. De tycker också att pappas eller mammas beslutsunderlag för att inte köpa mer godis är dåligt underbyggt. Men DE ger inte upp för det. De använder de medel som för dem står till buds.

Det gjorde alltså inte KD och FP!

 

6 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Men, det där tycker jag är en mycket haltande jämförelse!

    Att inte delta i ett beslut som en protest mot hur det processats, det är väl i alla fall en politisk handling!

    En tydlig sådan, i vårt fall.

    Men, det blir mer om detta imorgon!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2013-02-26 16:49)
    Det tycker inte jag, att den är haltande alltså. En mer tydlig politisk handling hade kanske varit att inte alls gå dit, men då hade det förstås inte blivit något i TV.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2013-02-26 18:26)
    Tänk vad lätt det är att missförstå! Vad jag menade var bara din möjlighet att inför TV-tittarna förklara mer av din ståndpunkt i frågan. ”Lågt” av dig att tolka mig som du tydligen gjorde.

  4. Hans-Inge Smetana

    Idag får du ingen ”like” på bloggen Kalle. 🙂
    Tror du fullt ut vet varför vi valde att inte delta i beslutet och till protokollet också anteckna varför. Vi gjorde i slutändan precis som C o även MP gjorde att lägga ner rösterna.
    Men vi krävde ingen minoritetsåterremiss (enda skillnaden) eftersom en sådan enbart skulle förhala ett beslut nån månad. För som du vet krävs en enkel majoritet i kommunstyrelsen vad som ska utredas. Och ett nytt fullmäktige kunde ta samma beslut en månad senare utan vidare effekt. Och en minoritetsåterremiss kan man bara ha en gång i samma fråga.
    Sen får du läsa i VK i morgon.

  5. Hans-Inge Smetana

    Nej nåt sprattlande ser du inte från min sida. Däremot ett genomtänkt scenarie utifrån de yrkanden som fanns. Det var inget hastverk där påkommet. Så pass känner du nog mej. Märk väl att de som säger sig stå på byskolornas sida (gör även jag) inte la ett enda yrkande att behålla byskolorna fast det utlovats i bloggar innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.