Statligt bidrag till flygplatser tas bort

 

Hälften av de regionala flygplatserna i landet förlorar de statliga regionala bidrag som de hittills har fått. Totalt är de 14 flygplatser som nu blir utan bidrag. Närmare bestämt flygplatserna i Skellefteå, Örnsköldsvik, Kramfors, Mora, Borlänge, Karlstad, Trollhättan, Jönköping, Oskarshamn, Växjö, Kalmar, Halmstad, Ängelholm och Kristianstad.

Det statliga driftsbidraget har hittills hjälpt ekonomin att gå runt för många av de regionala flygplatserna.

 
Regeringen frånsäger sig därmed sitt ansvar för infrastrukturen. Det är viktigt i ett avlångt land som Sverige att det finns bra kommunikationer där flyget är avgörande för näringslivet och regionens utveckling. Det är klart att mindre skatter innebär mindre välfärd och i det här fallet mindre infrastruktur på sikt. Regionerna ska fördela ut de sista slantarna till de som inte får statliga pengar vilket kommer att bli huggsexa om lokalt.
Är det här regeringens sätt att på sikt frånsäga sig ansvaret och minska pengarna till infrastruktur?
 
Hans Lindberg (s)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.