Civitas Pac Meeting

 

Idag åker jag till Spanien för att delta i ett möte med Civitas. Det är en organisation med 200 kommuner som medlemmar runt hela Europa. Den stora frågan som ska behandlas är hur vi ska lyckas med bättre innerstadsmiljöer med mindre trafik och mer miljövänliga transporter.
För mig är det roligt att kunna informera om våran satsning på elbussar och tanken med den nya översiktsplanen över centrala stan. Vägpaketen är också en viktig pusselbit för att få bort genomfartstrafiken genom centrum och skapa bättre innerstadmiljö för Umeåborna.
Övriga frågor som kommer att behandlas är smarta cykelparkeringar, transporter och parkeringar.
Det ska bli mycket intressant att vara med och informera om vårt arbete men även lyssna på hur resten av Europa jobbar med smarta stadskärnor.
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.