1 maj i Holmsund

IMG_1326I dag är det arbetarrörelsens högtidsdag. Jag har förmånen att inleda dagen här i Holmsund där den Socialdemokratiska förening fyller 100 år. Det är stort och mäktigt. Det är något som vi verkligen ska fira. Men det är även något vi ska känna respekt, ödmjukhet och vördnad inför.

Vi har så oerhört mycket att tacka arbetarrörelsens tidigare kämpar för. De har tagit strider, kämpat och format demokratin och det välfärdssamhället som vi sedan skördat frukten av.

Våra tankar går idag till alla de människor som här i Holmsund och i vårt land i över 100 år har tagit strid för demokratin, för rättvisan, för jämlikheten och för solidariteten. Det är viktigt att vi en dag som denna hedrar dessa människor och vårt arv, det är viktigt att vi kommer ihåg vilka vi är och varför.

Vi Socialdemokrater vill utveckla Holmsund. Holmsund ligger bra till vid E12:an med endast 10 minuter till flyget och några ytterligare minuter in till Umeå centrum. Holmsund är vackert beläget vid skärgården och har en ständig utvecklingspotential genom hamnen.

Vi vill på sikt se en fördubblad befolkning med ett breddat centrum och tillgång till mer affärer och kommersiell verksamhet. Vi planerar nu tillsammans med en entreprenör ett stort nytt bostadsområde, Skärgårdsstaden, med 3000 bostäder för mellan 7000-8000 invånare. Hälften hyresrätter- hälften bostadsrätter. ​En ny järnvägsterminal på Hillskär är på gång och en planskild järnvägsövergång vid Skärgårdsskolan. Kollektivtrafiken kan lätt byggas ut med fler invånare Järnvägen är redan utbyggd och kan med fler invånare möjliggöra pendeltågtrafik.

Det var väldigt roligt att få delta i första maj i Holmsund där jag är uppväxt och även varit ordförande i föreningen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.