Det här är inte den enda vägen

 

Fler försörjs med socialbidrag än a-kassa. Anledningen är bl.a. att regeringen försämrat a-kassan och sjukförsäkringen så att fler utförsäkras. Motivet var enligt de borgerliga partierna att det ”skulle löna sig att arbeta” och därmed var handpåläggning till försämringarna sanktionerad.
När det gäller a-kassan betalar den enskilde in en avgift för att kunna få skydd mot inkomstbortfall. Om vi skulle göra en jämförelse med en bilförsäkring så fungerar det på samma sätt med inbetalning premie och utbetalning vid skada av bilen. Tänk om man betalat premien till bilförsäkringen under flera år och plötsligt förändras förutsättningen att få ersättning och att försäkringsbolaget påtalade att du inte längre har bilförsäkring, för mig låter det inte troligt. Regeringen gör precis samma sak mot oss som betalar in premie till a-kassan och försämrar utan känslomässig inblandning.
Regeringen har inte lyckats i jobbfrågan och samtidigt drar åt snaran för arbetslösa och sjukskrivna. Lite av Robin Hood fast åt fel håll när den enskilde blir fattigare och fattigare. Dessutom tvingas kommunerna höja skatterna i och med att kostnaderna ökar med bl.a. försörjningsstödet.
Det mest katastrofala är för den enskilde som måste lämna hem och hus och eventuellt farmors arv innan villkoret för försörjningsstöd uppfyllts och utbetalas.
A-kassan betalas ut oavsett ekonomiska förutsättningar och tar bara hänsyn till arbetslöshet. Min ingång i detta är att människor vill jobba och kan försörja sig själv. Ofrivillig arbetslöshet, arbetskada ska ha ett bra inkomstskydd och då måste villkoren förbättras.
För mig är det här inte den enda vägen utan det finns andra politiska vägar att välja. Välfärd för alla är den väg jag skulle ta och det blir ett roligare och bättre samhälle att leva och bo i när även när den arbetsöse grannens barn har råd att vara med i fotbollslaget.
Hans Lindberg(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.