Regeringen inrättar jämställdhetsmyndighet

Regeringen meddelade idag att de i budgetpropositionen inrättar en ny myndighet för jämställdhet. Det gör mig oerhört glad, det behövs sannerligen en institutionell struktur som stärker jämställdhetsarbetet och bidrar till långsiktighet och hållbarhet. Tillsammans med den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor som regeringen tidigare aviserat känns detta riktigt bra och är en rejäl satsning på jämställdheten.

Den nya jämställdhetsmyndigen ska vara igång i början på 2018 och arbetet ska utgå från det övergripande jämställdhetspolitiska målet om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv samt regeringens delmål kopplat till detta.

Under hösten kommer regeringen även att presentera en ny nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor i den jämställdhetspolitiska skrivelsen.Regeringen satsar inom området över 900 miljoner kronor för perioden 2017-2020 för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

Även här i Umeå tar vi Socialdemokrater strid för jämställdhet och mot våld. Under gårdagen bjöd vi t ex in övriga partier till dialog för att ta fram en Handlingsplan mot våld i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.