Oansvarigt, Anders Ågren (M)!

ÅgrendebattI dagens VK skriver Anders Ågren (M) på debattplats att han tycker att det är nödvändigt att riva upp beslutet om en förvaltning i Umeå kommun. Det gör mig inte bara förvånad utan även bekymrad.

Dagens organisation infördes den 1 januari 2010. Stadsdirektören har under 2016 haft uppdraget att ta fram en utvärdering/utredning av den nya förvaltningsorganisationen. Utredningen kommer att presenteras i början av nästa år. Allt detta är Anders Ågren (M) väl medveten om. Att utspelet kommer nu innan utredningen är presenterad är inte bara märkligt det är dessutom oansvarigt.

Att riva upp organisationen med en förvaltning nu skulle ställa till med en massa oreda och otrygghet, främst för personalen (nya turordningslistor mm). Jag är inte beredd att skapa kaos, för mig är det viktigt att ha en genomtänkt plan. När vi fått ta del av utredningen och dess samlade slutsatser kommer vi att ha kunskap om vad som fungerar bra och vart vi behöver göra förändringar och förbättringar.

I stora organisationer finns det alltid bitar som man behöver ”skruva i” för att få till bättre effektivitet och/eller funktion. Det är inget konstigt med det. Det som är viktigt är att vi har fakta bakom de förändringar vi gör.

Att politiskt leda en kommun kräver en stor portion ansvar, då kan man inte -likt Anders Ågren (M) i denna fråga- hur som helst slänga ut sig ”tyckanden” som berör så många människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.