Regeringen satsar på Norrland!

Den socialdemokratiska regeringen under Göran Persson hade Norrbotniabanan i sin plan för satsningar på Norrland. När den borgerliga regeringen tillträdde efter valet 2006 var ett av deras första beslut att plocka bort den ur planen.

Med en socialdemokratisk regering ånyo har Norrbotniabanan förts in i plan igen och Stefan Löfven har lovat att järnvägen ska börja byggas under innevarande mandatperiod. Regeringen har visat att man ser utvecklingspotentialen i Norrland.

Norrbotniabanan kommer att bli en tillväxtmotor och skapa större frihet för människor i Norr- och Västerbotten. Det kommer att bli enklare att resa och lättare att arbetspendla. Norrbotniabanan är därmed en viktig del i att lösa kompetensförsörjningen i Norrland.

Jag träffade i dag näringsminister Mikael Damberg under dennes besök i Umeå. Vi samtalade om Umeås, Västerbottens och hela Norrlands fortsatta utveckling. Dambergs besked var tydligt. Den socialdemokratiska regeringen vill arbeta tillsammans med oss för att förbättra livet för oss i norra Sverige.

Den socialdemokratiska regeringen ser Norrlands styrka och potential. Det är av oerhörd vikt för vår fortsatta utveckling i Västerbotten att vi får en norrlandsvänlig, socialdemokratisk regering efter valet i höst!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.