Umeå på rätt väg!

 

Umea andra plats Vi är på rätt väg!

Umeå kom på plats 2 av 46 kommuner i Fokus tävling om bästa stadskommun 2016. Segrade gjorde Uppsala, Umeå på andra och Luleå på tredje plats. Tre städer med Socialdemokratiskt styre!

För att rangordna kommunerna tittade juryn på ett 40-tal kriterier utifrån ett konsument perspektiv. Det handlade bland annat om attraktivitet att bo, olika aspekter på mångfald, tillgänglighet till olika saker. Den fundamentala variabeln handlade om vart det är bäst att vara ung, bäst att ha familj, bäst att arbeta, bäst att vara äldre och totalsumman blev vart det är bäst att bo. Umeå kom alltså på en hedrande andra plats i år, vi har avancerat i rankingen sedan förra året. 

Vi är på rätt väg i Umeå och nu vill vi lägga in en extra växel. Vi ska bygga 2000 bostäder per år, minska handläggningstiderna på bygglov och planärenden. Vi ska öppna upp fler områden för byggnation.

Andra platsen i årets Stadskommun visar även på att vi har varit kloka genom att satsa på kultur- och fritidsaktiviteter samt kreativa näringar. Även vårt aktiva  jämställdhetsarbete  gör att fler trivs i Umeå.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.